Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

["Κάποιος έχει απαγάγει την αλήθεια!" Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος για τον πόλεμο και τα ελληνοτουρκικά..."] (Militaire news, 28.2.2023)

 ...............................................................


"Κάποιος έχει απαγάγει την αλήθεια!"

Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος για τον πόλεμο και τα ελληνοτουρκικά...



"Στην Ευρώπη κάτι αλλάζει σε σχέση με τον πόλεμο Ρωσίας-Δύσης ,όχι σε επίπεδο ηγεσιών αλλά στους πολίτες. Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία και υπέρ της λήξης του πολέμου έγιναν στη Γερμανία! Δεν έτυχαν καμίας προβολής. «Ζούμε σε ένα πληροφοριακό περιβάλλον το οποίο είναι βαριά άρρωστο», επισημαίνει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος δημοσιογράφος και συγγραφέας. «Το ζούμε και στο εσωτερικό της χώρας με τελευταίο παράδειγμα την υπόθεση Πολάκη» λέει ο κ. Κωνσταντακόπουλος θέλοντας να επισημάνει τον «ολοκληρωτισμό» που υπάρχει στην ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα και σε όλα σχεδόν τα θέματα. «Κάποιος έχει απαγάγει ένα πολύ σημαντικό αγαθό την ενημέρωση», λέει ο κ. Κωνσταντακόπουλος. 

Ο κ. Κωνσταντακόπουλος μιλά για το σφαγείο της Ουκρανίας: «Ο μέσος όρος ζωής των Ουκρανών στρατιωτών στην πρώτη γραμμή της μάχης είναι 4 ώρες, το λένε έρευνες που έχουν γίνει». Κι όμως παρόλα αυτά η λύση της διπλωματίας ακόμη δεν υπάρχει ούτε ως ενδεχόμενο. 

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να επιβάλουν ένα άνευ προηγουμένου τυχοδιωκτικό σχέδιο επέκτασης, ανάλογο με αυτό που έκαναν στο Ιράκ ,το Αφγανιστάν και στη Γιουγκοσλαβία, λέει ο κ. Κωνσταντακόπουλος . «Τώρα όμως πρόκειται για την Ρωσία. Κατέστρεψαν μια σειρά χωρών χωρίς να αφήσουν τίποτα όρθιο», λέει. «Στο παρελθόν ο καπιταλισμός παρήγαγε και πρόοδο. Μοιάζει να έχουμε περάσει στην εποχή που παράγει μόνο καταστροφή», προσθέτει. 

Ο κ. Κωνσταντακόπουλος αναφέρεται στις ευθύνες της Δύσης για τον πόλεμο που ξεκίνησε μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας και εξελίσσεται σε πόλεμο Ρωσίας-Δύσης. 

Οι εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο επηρεάζουν την Ελλάδα άμεσα. Οι ΗΠΑ φαίνεται να βιάζονται να επιβάλουν έναν επώδυνο για την Ελλάδα συμβιβασμό με την Τουρκία. Μπορεί να περάσει μια «λύση» που θα είναι πλήγμα για τα ελληνικά συμφέροντα; Ο κ. Κωνσταντακόπουλος δεν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα συμμετάσχει σε ένα τέτοιο σενάριο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: