Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

"Πολιτικό "δίπτυχο" του Μαρτίου του "σωτηρίου" έτους 2023" - γράφει ο συγγραφέας και φίλος στο fb Κώστας Κουτσουρέλης (facebook, 13, 12.3.2023, αντίστοιχα)

...............................................................


Πολιτικό "δίπτυχο" του Μαρτίου του "σωτηρίου" έτους 2023






γράφει ο συγγραφέας και φίλος στο fb Κώστας Κουτσουρέλης (facebook, 13, 12.3.2023)

"Το επιχείρημα ότι ο Μητσοτάκης είναι η μόνη... διέξοδος και ότι τη χώρα απειλεί... ακυβερνησία, με αφήνει πάντα άφωνο. Με την εξαγορά του Τύπου, τις υποκλοπές και τα Τέμπη (για να μείνω μόνο στα αδιαμφισβήτητα, και να μην επεκταθώ στην οικονομία και τα εθνικά...), ο άνθρωπος έδειξε ποιος είναι, για πόσα είναι ικανός - και σε πόσα είναι όλως διόλου ανίκανος.
Γιατί τότε το κόμμα του, που κόπτεται για την σταθερότητα, δεν προχωράει σε αυτοκάθαρση; Γιατί δεν τοποθετεί έναν έντιμο πολιτικό στην θέση του; Ελλείψει σοβαρής αντιπολίτευσης, περίπατο θα έκανε στις κάλπες ένας Δένδιας, λ.χ. Γιατί ο Τύπος τον προστατεύει τόσο δουλοπρεπώς;
Η πιθανοφανέστερη απάντηση είναι ανατριχιαστικἠ. Τα πολιτικά εγκλήματα του Μητσοτάκη σχεδιάστηκαν εξαρχής για την προστασία του. Εννοώ τη λίστα Πέτσα και το παρακράτος-ωτακουστή, τα οποία στήθηκαν γι' αυτόν ακριβώς τον σκοπό: όχι μόνο για να περάσει ο νυν πρωθυπουργός στο απυρόβλητο κάθε δημόσιου και θεσμικού ελέγχου, αλλά και για να εξασφαλίσει εις το διηνεκές το ακαταδίωκτο σ' ό,τι έχει πράξει.
Μέσω του εξωνισμού και των υποκλοπών, τα ΜΜΕ, το κόμμα, οι υπουργοί του και οι κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες έχουν καταστεί είτε συνένοχοι είτε όμηροί του. Τους κρατάει δεμένους πισθάγκωνα. Και από τέτοια δεσμά δεν απαλλάσσεσαι χωρίς και ο ίδιος να εκτεθείς ανεπανόρθωτα.
Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι πλέον ο Μητσοτάκης. Αλλά αυτή η τριπλή ομερτά ΜΜΕ, κόμματος, θεσμών που τον προστατεύουν επειδή έχουν συνδέσει τη μοίρα τους με τη δική του."

...............................................................

«Πολλοί από αυτούς που στηρίζουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υπήρξαμε ποτέ, ούτε είμαστε μέλη της Ν.Δ., δεν είχαμε καν ψηφίσει αυτό το κόμμα. Ήμασταν πάντα στον χώρο του Κέντρου, της σοσιαλδημοκρατίας», γράφει σήμερα στην Καθημερινή ένας από αυτούς τους "πολλούς". Και θυμήθηκα εκείνο το τετράστιχο που είχα βάλει εδώ προ καιρού.

ΜΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑ

Επαναστάτης άρχισα απ’ τον Ρήγα κι απ’ την ΚΝΕ,
τον ήλιο σήκωνα κι εγώ τον κόσμο να φωτίσει,
μετά έγινα εκσυγχρονιστής με φράγκα και κονέ,
τώρα το Σόι προσκυνώ και υμνολογώ τη Δύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: