Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

"Έχω έντονη την αίσθηση πως η Ευρώπη πνέει τα λοίσθια..." από τον συγγραφέα και φίλο στο fb Αλέξη Πανσέληνο (facebook, 9.6.2024)

 .............................................................


"Έχω έντονη την αίσθηση πως η Ευρώπη πνέει τα λοίσθια..."




από τον συγγραφέα και φίλο στο fb Αλέξη Πανσέληνο (facebook, 9.6.2024)




Έχω έντονη την αίσθηση πως η Ευρώπη πνέει τα λοίσθια. Η αποχή από τη μία, η άνοδος της ακροδεξιάς από την άλλη (παρ' ημίν το κόμμα Βελόπουλου ως παρενδυσία) δείχνουν την απογοήτευση του κόσμου που θεωρεί πλέον μάταιο κόπο να στείλει βουλευτές στην Ευρωβουλή - αυτό το γιγαντιαίο και ληθαργικό μόρφωμα που παριστάνει το κέντρο των διασκέψεων και των αποφάσεων. Ανάμεσα στους τρεις σημερινούς γίγαντες, τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ρωσία, τούτη η κουρελού κρατών και κρατιδίων που το ένα προσπαθεί να βγάλει το μάτι του άλλου, το μόνο που έχει καταφέρει ως σήμερα είναι να μας φορέσει το γερμανικό μάρκο ως νόμισμα, μασκαρεμένο σε Euro. Ο Γερμανός υπουργός άμυνας προαναγγέλλει σοβαρά, σοβαρότατα, πόλεμο με τη Ρωσία εκεί γύρω στο 2029-30 και όλοι ξέρουμε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα ενός τέτοιου πολέμου. Η συνομοσπονδία των ευρωπαϊκών κρατών, με κοινή οικονομία και κοινή άμυνα, που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια δεν έγινε και δεν θα γίνει ποτέ. Και κανείς, ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Κίνα, πρόκειται να συγκινηθεί για την τύχη της Ευρώπης.
Αυτά όλα θα τα συζητήσουν επειγόντως από βδομάδα ο Γιώργος Αυτιάς, ο Φρέντι Μπελέρης, ο Πύρρος Δήμας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η Μαρία Σπυράκη (μεταξύ άλλων) που στέλνει η Νέα Δημοκρατία στο Ευρωκοινοβούλιο και οι Αρβανίτης, Κουντουρά, Παππάς και Αντώναρος που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Άρα υπάρχει μια αμυδρά ελπίδα ακόμα, δεν έχει χαθεί εντελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: