Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Ένας μήνας πριν τη θλιβερή επέτειο του 2015 (5 Ιουλίου 2015) έγραψε ο δημοσιογράφος και φίλος στο fb Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης (facebook, 5.6.2015)

 .............................................................


Ένας μήνας πριν τη θλιβερή  επέτειο του 2015 (5 Ιουλίου 2015)




έγραψε ο δημοσιογράφος και φίλος στο fb Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης (facebook, 5.6.2015) 


Η κυβερνηση ειναι αναγκη για το καλο του λαου να συνειδητοποιησει, οτι εχει μονο τους εξης δρομους να ακολουθησει:
1. Να παραμεινει στη γραμμη υπερασπισης της αριστεροσυνη της, με επιμονη στο οραμα της ανατροπης του νεοφιλελευθερισμου της Ευρωπης και με επιμονη στην επιβολη των θεσεων του προγραμματος της Θεσσαλονικης στους δανειστες. Αυτη η θεση θα σημανει την πληρη ρηξη με τους δανειστες και θα οδηγησει σε εθελουσια αποχωρηση απο το ευρω, ωστε να εφαρμοστει η πολιτικη της κυνερνησης με νεο χρημα. Αλλος τροπος να εφαρμοσει το αριστερο οραμα δεν υπαρχει.
2. Να συμβιβαστει με τα ηδη υπογεγραμμενα μνημονια, τα οποια της ζητουν οι δανειστες να εφαρμοσει (αυτα ειναι τα μετρα που ζητησαν οι δανειστες προχτες και δηθεν εμεινα ολοι ενεοι, ταχα μην ξεροντας) παιρνοντας μερικες ισχνες ελαφρυνσεις, αφου αυτες ειναι οι διαθεσεις των δανειστων.Αυτη η θεση θα οδηγησει τον ΣΥΡΙΖΑ σε διασπαση και την κυβερνηση που θα απομεινει, σε σοσιαλδημοκρατικη πορεια, ενα ΠΑΣΟΚ στη θεση του εξαφανισμενου ΠΑΣΟΚ με καλυτερες κατ αρχην προοπτικες απο το ΠΑΣΟΚ.Αλλα,σε μνημονιακη πορεια.
3. Να συνειδητοποιησει, οτι καμια αριστερα δεν μπορει να διαχειριστει μνημονια και δεν μπορει να εφαρμοσει αριστερη πολιτικη σε ενα απολυτως καπιταλιστικο περιβαλλον (οι συνθηκες δεν ειναι ωριμες, που θα ελεγε και ο Λενιν) και να εγκαταλειψει την εξουσια,προσπαθωντας τουλαχιστον να διασωσει την αριστεροσυνη της, μαχομενη απο το μετεριζι που ξερει καλυτερα: της αντιπολιτευσης στη Βουλη και στο δρομο. Με μια διαφορα: Προσγειωμενη,υπευθυνα και χωρις ανεξοδες και ανεφαρμοστες κορωνες.
Αλλους δρομους δεν εχει η κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οσο πιο γρηγορα αποφασισει ποιον θα ακολουθησει τοσο το καλυτερο για τη χωρα,για τον ιδιο και για την ταλαιπωρημενη εννοια και πραξη της Αριστερας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: