Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

"Ψήφος μη εμπιστοσύνης" από τους Αγανακτισμένους (από το TVXS, 22/6/2011) Όσες ψηφοφορίες κι αν κερδίσουν στη Βουλή και με τις ανόητες προκλήσεις τους (βλ. Πάγκαλους κά.) όσο περνάει ο καιρός θα μοιάζουν σαν στρατός σε εχθρικό έδαφος και με εχθρικό το λαό. Ο Θεός να μας φυλάει απ' τα χειρότερα...!


«Ψήφος μη εμπιστοσύνης» από τους Αγανακτισμένους


Δεκάδες χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» πολίτες κατέκλυσαν και σήμερα την πλατεία Συντάγματος, συμμετέχοντας στην ημέρα «Μη Εμπιστοσύνης» ως απάντηση στη διαδικασία παροχής ψήφου στην κυβέρνηση που λάμβανε χώρα στο Κοινοβούλιο. Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος διοργάνωσε και η ΑΔΕΔΥ, προαναγγέλλοντας τη συμμετοχή της στη 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ τις ημέρες ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος

Έντονη ήταν και η αστυνομική παρουσία, η οποία από νωρίς παρατάχθηκε κατά μήκος της Βασιλέως Κωνσταντίνου, από το ύψος της Εθνικής Πινακοθήκης μέχρι και το άγαλμα του Τρούμαν, δημιουργώντας ουσιαστικά έναν κλοιό γύρω από τη Βουλή. Την εμφάνισή του έκανε και ο γνωστός πλέον σιδερένιος φράχτης επί της Βασ. Σοφίας. Παράλληλα, η κυκλοφορία διακόπηκε από νωρίς για οχήματα και πεζούς στην περιοχή του Μεγάρου Μαξίμου και του Κοινοβουλίου, που ορίζεται από τη λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου και την οδό Κανάρη ως την οδό Ακαδημίας.

Ψήφος Μη Εμπιστοσύνης


Το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει, φώναζαν οι Αγανακτισμένοι, καλώντας και πάλι σε μαζική κινητοποίηση με σύνθημα: «Δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν κυβέρνηση – τρόικα – χρέος», ενώ έστησαν τη δική τους κάλπη, όπου οι πολίτες κατέθεταν «ψήφο μη εμπιστοσύνης». Οι συγκεντρωμένοι δέχτηκαν επίσης με ικανοποίηση την ανακοίνωση για παραίτηση του Ανδρέα Μακρυπίδη από εισηγητή του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση για το Μνημόνιο.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την παροχή εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τη Βουλή, από τα μεγάφωνα της πλατείας ακούγονταν τα ονόματα των βουλευτών και οι συγκεντρωμένοι «Αγανακτισμένοι» γιούχαραν όσους ψήφιζαν «ναι»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: