Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

"Εμείς δεν φεύγουμε εάν δεν φύγουν όλοι", λένε οι αγανακτισμένοι - τι ωραίο για να είναι αληθινό...! Συνεχίζουμε...;


«Εμείς δεν φεύγουμε εάν δεν φύγουν όλοι», λένε οι «αγανακτισμένοι»
«Χλιαρές» οι αντιδράσεις στην πλατεία Συντάγματος στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού
«Εμείς δεν φεύγουμε εάν δεν φύγουν όλοι», λένε οι «αγανακτισμένοι»
Και απόψε διαξάγεται η «λαϊκή συνέλευση»



 
Αθήνα 

«Χλιαρή» ήταν η αντίδραση των συγκεντρωμένων στην πλατεία Συντάγματος στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού και στην εξαγγελία για διενέργεια ανασχηματισμού την Πέμπτη. Το διάγγελμα ήρθε κατά την ώρα που οι «αγανακτισμένοι» διοργάνωναν, όπως κάθε βράδυ, τη λαϊκή συνέλευσή τους και συζητήθηκε μόνο στα «πηγαδάκια» των συγκεντρωμένων που πληροφορήθηκαν τα όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου από τηλεφωνήματα φίλων ή από ραδιόφωνα και ίντερνετ στα κινητά τους τηλέφωνα.

Συναυλία και συνέλευση
«Εμείς δεν φεύγουμε. Δεν αλλάζει κάτι», έλεγαν χαρακτηριστικά και τόνιζαν ότι «πολύ αργά, εμείς δεν φεύγουμε εάν δεν φύγουν όλοι». Χιλιάδες κόσμου βρίσκονται ξανά στην πλατεία Συντάγματος διαδηλώνοντας κατά του Μεσοπρόθεσμου. Μετά τα επεισόδια το μεσημέρι της Τετάρτης, στην πλατεία Συντάγματος επέστρεψαν και πάλι οι ειρηνικοί διαδηλωτές.

Στις 21.00 το βράδυ πραγματοποιήθηκε η καθημερινή «λαϊκή συνέλευση», όπως ονομάζεται, η ανταλλαγή απόψεων μπροστά στο συντριβάνι, ενώ νωρίτερα, καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, τα «Υπόγεια Ρεύματα», ο Στάθης Δρογώσης και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ανέβηκαν στο πρόχειρο πάλκο και τραγούδησαν ορισμένα από τα τραγούδια τους.

Επιστροφή των «αγανακτισμένων»
Ο απλός κόσμος άρχισε να επιστρέφει από τις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία, όταν οι κουκουλοφόροι αντιεξουσιαστές αποχώρησαν υπό το βάρος και του κυνηγητού τους από τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ και από άνδρες των ΜΑΤ. Γύρω στις 18.30, ομάδες πολιτών αποφάσισαν να καθαρίσουν την πλατεία Συντάγματος από τις πέτρες, τα μπουκάλια και τα άδεια δακρυγόνα που είχαν γεμίσει τον χώρο, ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων.

Αλλωστε και από τα μεγάφωνα που έχουν στήσει οι «αγανακτισμένοι» στην πλατεία ακούγονταν συνεχώς μηνύματα, τραγούδια και εκκλήσεις για επιστροφή του κόσμου στο καθημερινό ραντεβού τους για να διαδηλώσουν ειρηνικά διαμαρτυρόμενοι εναντίον του μνημονίου.

Μάλιστα, την ώρα που εκδηλωνόταν μία από τις τελευταίες συγκρούσεις ΜΑΤ και κουκουλοφόρων, μία μεγάλη ομάδα των αγανακτισμένων είχε στήσει χορό στη μέση της πλατείας, ακολουθώντας του ήχους του «Ντιρλαντά» του Δ. Σαββόπουλου και του Ν. Ξυλούρη που έπαιζαν εκείνη τη στιγμή τα μεγάφωνα...

...εδώ το www.tovima.gr συνεχίζει το ρεπορτάζ και αναφέρεται στις ασχήμιες των επεισοδίων που έγιναν μετά το μεσημέρι στην πλατεία. Θεωρώ μεγάλη επιτυχία την αντιμετώπιση από τους αγανακτισμένους των επικίνδυνων ανόητων και προβοκατόρων κουκουλοφόρων (γιατί να μην είναι και προβοκάτορες της αστυνομίας και ανόητοι ιδεολόγοι-αντιεξουσιαστές που δρούσαν μαζί;), πολύ δε μεγαλύτερη την συνέχιση της αγωνιστικής τους παρουσίας από το απόγευμα και μετά. Διδάσκουν αγωνιστικότητα και ωριμότητα και ήθος. Κι ας είναι το "αν δεν φύγουν όλοι..." ανεδαφικό σύνθημα και πόθος απελπισίας. Είδαμε και τους "προσγειωμένους" πολιτικάντηδες και διαχειριστές συστήματος. Ούτε τους κανόνες του δικού τους παιχνιδιού δεν σέβονται! Άι σιχτίρ, ξανά και ξανά!

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=406373&h1=true 

Δεν υπάρχουν σχόλια: