Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Μάθημα δημοκρατίας : "Διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Π. Κουρουμπλής" - Φαντάσου να είχε διαφωνήσει επί στρατηγικού ή επί ιδεολογικού ζητήματος, για την πορεία προς το σοσιαλισμό, ας πούμε...! "Η Δημοκρατία στο απόσπασμα" ήταν ένα βιβλίο του πατρός Παπανδρέου. Το συνέχισε και στη ζωή, το ίδιο και ο υιός! Βαστάει καλά η δυναστεία!



 Διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Π. Κουρουμπλής



...................................................................................
 
Κουρουμπλής: «Πατριώτες είμαστε όλοι»

 
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην κυβερνητική προσφυγή στο πατριωτικό καθήκον των βουλευτών: «Πατριώτες είμαστε όλοι. Πατριωτισμός όμως είναι η έκφραση εκείνων των πολιτικών, που τόλμησαν να συγκρουστούν με τα συμφέροντα της μεγάλης και προκλητικής φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής. Και αναγνωρίζω σε Οικονόμου και Βενιζέλο ότι ανέλαβαν την πιο καυτή πατάτα, αλλά δεν συμφωνώ με τις διαπιστώσεις τους».
«Ευθύνες έχουν αυτοί που διαχειρίστηκαν την τύχη της χώρας και όχι οι βουλευτές. Δεν έχει ευθύνη η κυβέρνηση που άφησε στο απυρόβλητο εκείνους τους παράγοντες της ΝΔ που έστησαν το πάρτι του φαρμάκου; Γιατί δεν απαιτήσαμε από τον κ. Προβόπουλο τα ονόματα αυτών των «πατριωτών» που έβγαλαν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό; Μπορεί να μας πει η ΝΔ και η κυβέρνηση η σημερινή, πόσα χρωστά από ΦΠΑ (550 εκατ. ευρώ) η εταιρεία του αεροδρομίου; Δεν ανακοινώθηκαν τα ονόματα των μεγαλοφειλετών στο Δημόσιο που χρωστούν 24 δισ. ευρώ. Ποιος είναι ο πατριωτισμός λοιπόν; Η ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό, ή να αφήνουμε να αιωρούνται σκιές στον πολιτικό κόσμο;», αναρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουρουμπλής.
Μετά το πέρας της ψηφοφορίας ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε:
«Πατριωτισμός, κατά την αντίληψη μου, είναι η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης», τονίζει σε γραπτή δήλωση του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλή, ο οποίος λίγο πριν είχε καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.
«Η απαξίωση των βουλευτών στην συνείδηση του λαού είναι αποτέλεσμα μιας στυγνής λογικής της περίφημης κομματικής πειθαρχίας που στραγγαλίζει την ουσία της πολιτικής», προσθέτει ο κ. Κουρουμπλής και καταλήγει:
«Το πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον απέναντι στο τόπο και την κοινωνία είναι η στάση μου αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: