Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

"Κατάληψη" στο Σύνταγμα, ημέρα 20η (enet..gr, 13/6/2011)


enet.gr, 22:05 Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

«Προθερμαίνονται» για την μεγαλιώδη συγκέντρωση της Τετάρτης οι «Αγανακτισμένοι»

«Κατάληψη» στο Σύνταγμα, ημέρα 20η

Παρά την κούραση και τον άστατο καιρό οι «Αγανακτισμένοι» του Συντάγματος δίνουν για 20η συνεχόμενη μέρα δυναμικό παρών έξω από τη Βουλή, δηλώνοντας την αντίθεσή τους για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και οι δανειστές μας.





Εκατοντάδες "Αγανακτισμένοι" πολίτες, κρατώντας κατσαρολικά και σφυρίζοντας ρυθμικά, διαδηλώνουν ειρηνικά αλλά δυναμικά και σήμερα, έχοντας ήδη αποκλείσει τη Λ. Αμαλίας. Χθες πάνω από 25.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και πολλές χιλιάδες σε διάφορα άλλα κεντρικά σημεία της Ελλάδας.
Στην καθιερωμένη πια γενική συνέλευση των 9, οι "Αγανακτισμένοι" σχεδιάζουν την αυριανή τους "προθέρμανση" για την συγκέντρωση της Τετάρτης 15 Ιουνίου, η οποία περιλαμβάνει μαζική πορεία από το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι και ξανά πίσω.

"Κλέφτες-κλέφτες", φωνάζουν οι "Αγανακτισμένοι", δείχνοντας παράλληλα το δρόμο της εξόδου και στους 300 βουλευτές, θυμίζοντάς τους την υπόσχεση που έχουν δώσει για περικύκλωση της Βουλής την ημέρα της γενικής απεργίας και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, Τετάρτη 15 ιουνίου.

Ο Λευκός Πύργος είναι και σήμερα περικυκλωμένος από "Αγανακτισμένους" Θεσσαλονικείς, οι οποίοι προγραμματίζουν τις αντιδράσεις της Τετάρτης.

Νωρίτερα σήμερα "Αγανακτισμένοι" πολίτες από το Ηράκλειο, τα Χανιά αλλά και την Ηλεία, έστειλαν εξώδικα σε βουλευτές της πόλης τους, καλώντας τους να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

 


Οι πολίτες επιδοκιμάζουν τους «Αγανακτισμένους»



Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Public Issue για το ΣΚΑΙ, το 81% των πολιτών πιστεύει ότι οι συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων θα συνεχιστούν και το 52% ότι θα έχουν αποτέλεσμα. Το 13% θεωρεί ότι δεν θα συνεχιστούν και το 36% ότι δεν θα έχουν αποτέλεσμα.

 

Το 31% δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις και το 39% μάλλον όχι. Επίσης ο 80% πιστεύει ότι οι συγκεντρώσεις είναι αυθόρμητες, ενώ το 52% εγκρίνει τους προπηλακισμούς σε βάρος πολιτικών. 

 

Η κοινή γνώμη δείχνει να έχει εντυπωσιαστεί από τα τα χαρακτηριστικά των συγκεντρώσεων όπως είναι η ευφορία, η χαρά και η ελπίδα που κυριαρχεί στις πλατείες. 

 

Σύμφωνα με την έρευνα, το 98% γνωρίζει για τις συγκεντρώσεις των αγανατισμένων. Το 60% ενημερώνεται γι’ αυτές, από την τηλεόραση, το 16% από το Ίντερνετ και ακολουθεί το ραδιόφωνο με 5%.



Δεν υπάρχουν σχόλια: