Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

"Οι κινητοποιήσεις υποβιβάζονται ως "αυθόρμητες", δηλώνει ο Μ. Γλέζος (enet.gr,14/6/2011) και Διαμαντοπούλου: "Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με νέα δομή και άλλη λειτουργία" / Δύο διαφορετικοί γλωσσικοί κώδικες που ορίζουν για τη γλώσσα "διαφορετικές λειτουργίες και καθήκοντα"...


enet.gr, 15:00 Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Οι κινητοποιήσεις υποβιβάζονται ως “αυθόρμητες” δηλώνει ο Μ. Γλέζος

Για σκόπιμο υποβιβασμό των κινητοποιήσεων των Αγανακτισμένων από όσους τις χαρακτηρίζουν ως “αυθόρμητες” άρα ενστικτώδεις και απολιτικές μίλησε ο Μανώλης Γλέζος σε συνέντευξη του στον “Κόκκινο 105,5"



“Όσοι δεν είχαν σχέση με αυτό το λαϊκό κίνημα, που έγινε δηλαδή χωρίς τη δική τους επινόηση, έμπνευση, εντολή, διαταγή, το ονόμασαν αυθόρμητο. Δηλαδή γίνεται μια προσπάθεια υποβιβασμού στο επίπεδο των ενστίκτων” είπε ο Μανώλης Γλέζος σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Κόκκινο 105,5”.
Συμπληρώνοντας “όταν δηλαδή ο πολίτης εγκαταλείπει την καρέκλα του, την αδιαφορία του και σηκώνεται και πάει στην πλατεία να διαδηλώσει δίπλα στους συναδέλφους του, στους συντοπίτες του, στους συμπολίτες του, εναντίον των μέτρων που έχουν χαλκευτεί και εκτοξεύονται εναντίον του δεν είναι «συνειδητή» ενέργεια «είναι ενστικτώδης» και ενέργεια «αυθόρμητη»”.
“Θεωρώ ότι είναι η πιο συνειδητή ενέργεια που έχει γίνει από τόσο πολύ κόσμο από την εποχή της Κατοχής, από το Πολυτεχνείο” συνέχισε. Ενώ απευθυνόμενος σε όσους θεωρούν ότι οι συγκεντρωμένοι δεν έχουν πολιτικό στόχο είπε “όταν λένε ότι δεν θα φύγουμε αν δεν φύγει η κυβέρνηση, η τρόικα, το χρέος, δεν είναι πολιτικός στόχος αυτό; Τριπλός πολιτικός στόχος, συγκεκριμένος, άμεσος και κατά τη γνώμη όλων αυτός που απαιτεί ο τόπος. Να φύγει η κυβέρνηση που σαν εντολέας της τρόικα μας δημιουργεί συνεχώς χρέη για να ξεπληρώνει τα χρέη”. 

..................................................................................

Διαμαντοπούλου: «Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με νέα δομή και άλλη λειτουργία»
 

 

 

http://www.newscode.gr/politikh/story/38238/diamantopoyloy-h-chwra-chreiazetai-kybernhsh-me-nea-domh-kai-allh-leitoy  14/06/2011 22:31

Για την ανάγκη να υπάρξει ανασχηματισμός έκανε λόγο, εμμέσως πλην σαφώς, η υπουργός Παιδείας Άννα Διααντοπούλου, που παρευρέθη σε κομματική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.
«Το πολιτικό σύστημα, έτσι όπως λειτουργούσε τις τελευταίες δεκαετίες, έφθασε στο τέλος του», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με νέα δομή, άλλη λειτουργία και ανθρώπους να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο.
Στη σημερινή κυβέρνηση, προσέθεσε, έτυχε ο κλήρος να αντιμετωπίσει μία από τις δυσκολότερες περιόδους από καταβολής του ελληνικού κράτους και για το λόγο αυτό, θα πρέπει να αλλάξουν τα πάντα, πλην δύο θεμελιωδών αξιών, το κράτος και η δημοκρατία.
Επίσης, ανέφερε ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα δύσκολη απόφαση, ενώ η συζήτησή του ήταν μια στιγμή απελπισίας για το υπουργικό συμβούλιο.
Παράλληλα, παρότι εμφανίστηκε θετική στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των Αγανακτισμένων, υπογράμμισε ότι η χώρα «δεν μπορεί να λειτουργήσει σε κενό αέρος», ενώ εμφανίστηκε επικριτική σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση χωρίς να προτείνουν λύσεις.
 Σχολιάζω: Δύο διαφορετικά πολιτικά πρόσωπα που χρησιμοποιούν τη γλώσσα με διαφορετικό τρόπο. Ο Μανώλης Γλέζος αίρει το σκοτεινό πέπλο που σκεπάζει τους αγανακτισμένους και τις κινητοποιήσεις τους ( με τον χαρακτηρισμό τους από τους όποιους τις φοβούνται ως "αυθόρμητες" και άρα "απολίτικες" (!)) και η κυρία Διαμαντοπούλου επιλέγοντας  το γ' ενικό πρόσωπο στη φράση "το πολιτικό σύστημα όπως λειτουργούσε τις τελευταίες δεκαετίες έφτασε στο τέλος του" αντί του απαραίτητου - για να φανεί κατ' ελάχιστον ειλικρινής και πειστική - α' πληθυντικού συσκοτίζει με την κριτική της και παραπλανά, δίνοντας την εντύπωση ότι κατάλαβε τα λάθη της και ότι άλλαξε. Αλλά κυρία υπουργίνα μας, και μάλιστα της Παιδείας και της δια βίου Μάθησης για να πεισθεί το πόπολο ότι, έστω και τώρα, που είναι πολύ αργά, μιλάτε ειλικρινά θέλει ν' ακούσει έτσι αυτή τη φράση που ανετώτατα εκστομίζετε: "το πολιτικό σύστημα όπως το λειτουργήσ - α μ ε (εμείς οι χαλασμένοι πολιτικοί) τις τελευταίες δεκαετίες  έφτασε στο τέλος του. Συγγνώμη για την εξαπάτηση (και την τύφλωσή μ α ς) τόσων χρόνων και την απόγνωση που σας φέρ - α μ ε, δυστυχώς αποτύχ - α μ ε!"  Κι ύστερα αφού κατεβαίνατε από το βήμα, να κλείνατε και την πόρτα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: