Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

"Αν ήμουν 151ος θα ψήφιζα το Μεσοπρόθεσμο" παραδέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θαυμάστε σταθερότητα απόψεων ! Καλοί μας, παραδοσιακοί, δεξιοί μας ψηφοφόροι θα εμπιστευόσασταν τη "συνέπεια" του ανδρός;


Καιροσκοπισμού το ανάγνωσμα...

enet.gr, 14:02 Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

«Αν ήμουν ο 151ος θα ψήφιζα 

το Μεσοπρόθεσμο»

Στην παραδοχή ότι θα ψήφιζε το Μεσοπρόθεσμο αν η κυβέρνηση δεν μπορούσε να εξασφαλίσει 151 θετικές ψήφους, προχώρησε ο Κυρ. Μητσοτάκης.
«Αν ήταν η 151η η δική μου ψήφος θα ψήφιζα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά έχουμε κυβερνητική πλειοψηφία» δήλωσε το πρωί, στην τηλεόραση του Σκάι. Παράλληλα, εκτίμησε ότι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνούν σε πολλά περισσότερα από όσα διαφωνούν.
Σχολιάζοντας όσα έγιναν χθες στη Βουλή, χαρακτήρισε άστοχα και απαράδεκτα όσα είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος, ότι η Ελλάδα απέκτησε την πρώτη ανεξάρτητη δημοκρατική κυβέρνηση το 1981. Εκτίμησε, όμως, ότι η ολιγόλεπτη αποχώρηση των βουλευτών της Ν.Δ. από την αίθουσα ήταν κάπως υπερβολική.
Ο βουλευτής της Ν.Δ.  έδωσε στη δημοσιότητα διευκρινιστική δήλωση. "Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι θα καταψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ξεκαθαρίζω τη θέση μου προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών μιας απάντησης που έδωσα σε ένα εντελώς υποθετικό ερώτημα», ανέφερε. 

..................................................................................

Πραγματικά θα μπορούσε ο κόσμος να "χτίσει" μόνος του τη συναίνεση αν αποκτούσε για κριτήριο προτίμησης του ενός ή του άλλου κόμματος, του ενός ή του άλλου υποψήφιου, τη συνέπεια λόγων και έργων ή τη συνέπεια των πρώτων έργων και των πρώτων λόγων με τα μεταγενέστερα αντίστοιχα. Τα παραδείγματα των Παντελή Οικονόμου και Κυριάκου Μητσοτάκη είναι απ' αυτήν την άποψη "ενδιαφέροντα" για τις αντιδράσεις αποκλειστικά του κόσμου που ακολουθεί τα κόμματα που τώρα υπηρετούν. Πώς ανέχονται τέτοιες μεταμορφώσεις των εκπροσώπων τους; Άραγε αυτή η ανοχή σημαίνει εκτός από την ιδιοτέλεια και τη φθορά των συγκεκριμένων εκπροσώπων, σημαίνει τα αντίστοιχα για τον κόσμο που τους εξέλεξε; Αν ναι, μάλλον δικαιώνεται η Παγκάλειος ρήση "μαζί τα φάγαμε", οπότε...  

Δεν υπάρχουν σχόλια: