Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

"Μην πάτε στους Αγώνες" ("Ελευθεροτυπία", 23/6/2011) Αμετανόητοι, σας αξίζει η χρεοκοπία! Αγανακτισμένοι, αποδοκιμάστε τη διοργάνωση που μετατρέπει τα παιδιά με αναπηρία σε θέαμα τσίρκου...!


          "Μην πάτε στους Αγώνες"

   "Καλούμε όλους τους Έλληνες να μην παραστούν στους Special Olympics, ως έναν τρόπο ειρηνικής αλλά συνάμα ουσιαστικής διαμαρτυρίας για την απελπιστική κατάσταση στις μη κερδοσκοπικές δομές πρόνοιας που κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο εξαιτίας της σημαντικής μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης. Είναι τουλάχιστον προκλητικό να κινδυνεύουν να κλείσουν οι δομές πρόνοιας απαραίτητες για την επιβίωση των παιδιών μας - αλλά και οι εργαζόμενοι σ' αυτές να είναι μήνες απλήρωτοι - και από την άλλη να κατασπαταλώνται χρήματα για τους Special Olympics : μόνο η τελετή έναρξης κοστίζει 7 εκατ. ευρώ", λέει στην "Ε" ο Γιάννης Λυμβαίος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ).



   "25 Ιουνίου 2011: Το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο πνιγμένο από μεταλλικά ικριώματα, χάνει το απέριττο κάλλος του και από μνημείο του Παγκόσμιου Αθλητισμού, μεταβάλλεται σε σκηνικό θεατρικής παράστασης. Όλα προς τέρψιν της ματαιοδοξίας εκείνων, που στο όνομα των παιδιών μας με Νοητική Αναπηρία, θεωρούν ότι με "Άρτον και Θεάματα" τύπου φαραωνικών εκδηλώσεων, αναπτερώνουν το ηθικό των Ελλήνων, στέλνοντας μηνύματα χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας σε ένα λαό που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας", αναφέρει η ΠΟΣΓΓΑμεΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, την οποία κοινοποίησε τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό όσο και στον Πρόεδρο της Βουλής. Ναυ.Καρ. ("Ελευθεροτυπία", 23/6/2011)

..................................................................................
   
   Αμετανόητοι συνεχίζουν να κάνουν φιέστες εν μέσω οικονομικής κρίσης, συνεχίζουν να ξοδεύουν χρήματα για να δούμε παιδιά με αναπηρίες να προσπαθούν να "παίξουν" τους πρωταθλητές, και καλούν εμάς τους αρτιμελείς να συνεχίσουμε να θαυμάζουμε και να αποθεώνουμε την ανθρώπινη θέληση, να χειροκροτούμε τα "καημένα τα παιδιά" με αυτάρεσκο "φιλάνθρωπο" πνεύμα και καθησυχασμένο αίσθημα ικανοποίησης, γιατί  θα προσφέρουμε σε κάποιους λίγους ΑμεΑ απ' όλον τον κόσμο λίγες μέρες ντοπαρισμένης χαράς κι ας τους επιφυλάσσουμε απελπισία στην φροντίδα τους από το κράτος και εξοβελισμό από τη βάρβαρη καθημερινότητά μας. Μόνο τις λωρίδες για τους τυφλούς στα πεζοδρόμια της πόλης να δεί κανείς... Τι υποκρισία! Τουλάχιστον τώρα θα μας δώσουν λογαριασμό πόσα θα ξοδέψουνε; Όσο για τα έργα στο Καλλιμάρμαρο, η κακογουστιά της πόλης που τη ζούμε καθημερινά αντανακλάται και στις γιορτές και σχόλες. Μπλιαχ!           

Δεν υπάρχουν σχόλια: