Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

"Το αίμα των ίσκιων" στον Χώρο Τέχνης "Ιδιόμελο" στο Μαρούσι. Μέσα στο Νοέμβρη, να 'μαστε καλά... (https://idiomelo.blogspot.com/2024/10/blog-post.html)

 ...............................................................



"Το αίμα των ίσκιων" στον Χώρο Τέχνης "Ιδιόμελο" στο Μαρούσι. Μέσα στο Νοέμβρη, να 'μαστε καλά...





Δύο γυναίκες συγγραφείς, η Μαργκερίτ Γιουρσενάρ και η Ευγενία Φακίνου, στα αφηγήματά τους «Κλυταιμνήστρα ή το έγκλημα», η πρώτη, & «Πάντα ονειρευόμουνα να γεράσω», η δεύτερη, μεταγράφουν δύο εμβληματικούς μύθους του μυκηναϊκού πολιτισμού. Στη θεατρική σύνθεση με τίτλο «Το αίμα των ίσκιων», ο Μανώλης Γιούργος φέρνει αυτά τα δύο γυναικεία πρόσωπα σε μία συνάντηση που δεν έγινε ποτέ. Η Κλυταιμνήστρα και η Ιφιγένεια, αρχετυπικές μορφές του κύκλου των Ατρειδών, αλληλοαναγνωρίζονται σε ένα χώρο και χρόνο μη πραγματικό και αφουγκράζονται τη γενεαλογία τους. Υπόδικη η βασίλισσα-μάνα απολογείται και “εκτίθεται στο φως” του δικαστηρίου - επιφυλάσσοντας το ρόλο των δικαστών στους θεατές της παράστασης - ενώ η θυγατέρα της, απορροφημένη σε έναν εσωτερικό μονόλογο-απολογισμό, ξετυλίγει την δική της μοναχική ζωή, από την Αυλίδα και την Κριμαία μέχρι τη Βραυρώνα, τον τόπο που της ορίστηκε να γεράσει και να πεθάνει.
Η Γεωργία Δεληγιαννοπούλου και η Έβη Βασιλειάδη ζωντανεύουν αυτά τα δύο πρόσωπα στη σκηνή του «Ιδιόμελου» στο Μαρούσι.
Η σκηνοθεσία, η σκηνογραφική και μουσική επιμέλεια είναι από τον Μανώλη Γιούργο. Η έναρξη τον Νοέμβριο στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» στο Μαρούσι.


https://idiomelo.blogspot.com/2024/10/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: