Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Πρώτο διήμερο παραστάσεων της "Ιστορίας ενός Αιχμαλώτου" του Στρατή Δούκα (1895 - 1983) στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο "ΕΜΠΡΟΣ", Ρήγα Παλαμήδου 2, Μοναστηράκι. Σήμερα και αύριο Τρίτη (24,25/10/2022) στις 9 το βράδυ.

 ..............................................................


"...Μόλις έκανα στην κορφή, τα σκυλιά ακούσανε εγώ γρήγορα άρπαξα μια πέτρα κι ανέβηκα ως που νάρθη ο Γιουρούκης. Φώναξα. - Έμσερι! Έμσερι! Εκείνος μπρος στ’ αντίσκηνο άναβε φωτιά. Εγώ φώναζα και κείνος έκανε τον τρελό. - Δεν έρχεσαι να πάρεις το σκυλί; του λέω. Και κείνος άκουσε κι ήρτε, και γω τον ακλούθησα στ’ αντίσκηνο. - Κόπιασε, μου είπε, από πού έρχεσαι; - Απ’ τ’ Αϊντίν του λέω. - Τι να κάνεις; - Δουλειά να γυρέψω στο Τεπέ – Κιοϊ. Τι να κάνεις, φτώχεια, του είπα. Μ’ έβαλε κι έφαγα φαγί, κι όταν έτρωγα έκανα ξένο τον εαυτό μου και ρωτούσα το δρόμο. Και ο γέρος, μου ΄λεγε. - Τώρα θα κατέβεις στο Χαλκά κι από κει κατευθείαν στο Τεπέ – Κιοϊ. Δεν μπορείς να κατέβεις ίσια στα Θείρα. - Καλό βράδυ, του λέω. - Στο καλό, μου λέει..."

Από την α' έκδοση(1929) της "Ιστορίας ενός Αιχμαλώτου" του Στρατή Δούκα (1895-1983)

Πρώτο διήμερο παραστάσεων στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο "ΕΜΠΡΟΣ", Ρήγα Παλαμήδου 2, Μοναστηράκι. Σήμερα και αύριο Τρίτη (24,25/10/2022) στις 9 το βράδυ. Είσοδος ελεύθερη.

Σημείωση: Καλό είναι να φοράμε τη μάσκα μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: