Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

"Το σώμα της γλώσσας και η γλώσσα του σώματος ενός πολιτικάντη." από τη φίλη στο fb Eleni Konidari (facebook, 8.8.2022)

 ..............................................................


"Το σώμα της γλώσσας και η γλώσσα του σώματος ενός πολιτικάντη."




"Ο Πολυχρονεμένος μας συνηθίζει εν μέσω αυτών των κρεσέντων ναρκισσιστικού παραληρήματος που τα αποκαλεί διαγγέλματα, να παρεμβάλλει και μερικές υπαρξιακές ατάκες για το ξεκάρφωμα. Σου λέει, αφού μέρα-νύχτα με κατηγορείτε ότι δεν εφάπτομαι, ας δείξω πόσο άνθρωπος είμαι κι εγώ. Σήμερα μας μίλησε για την «συχνά μοναχική αλλά σταθερή μάχη αυτοκριτικής» και δάκρυσαν κι οι πέτρες. Πληροφορηθήκαμε λοιπόν ότι η αυτοκριτική του Κυριάκου είναι ΣΥΧΝΑ μοναχική, ενώ σπανιότερα κάθεται με φίλους και συγγενείς και κάνουν όλοι μαζί την αυτοκριτική του να σπάει η μοναξιά. Επίσης, η δική του η μάχη αυτοκριτικής είναι σταθερή, όχι σαν τις δικές μας μάχες αυτοκριτικής που είναι β’ διαλογής και είναι ασταθέστατες, γεμάτες με πισωγυρίσματα, στιγμές αδυναμίας, μπουχτίσματα, βίαιες κορυφώσεις, μηχανισμούς άμυνας και έχουν και το κακό συνήθειο να μας αφήνουν ματωμένους κι εξαντλημένους.
Μπορείς να πεις χίλια ψέματα κοιτάζοντας τους άλλους κατάματα και να μην παίξει το βλέφαρό σου. Όσα ελέγχονται γνωστικά είναι ευάλωτα στην εξαπάτηση. Το να προσπαθείς όμως να μιμηθείς συναισθήματα είναι καταδικασμένο. Ακόμα και οι καλύτεροι ηθοποιοί χρειάζεται να ανασύρουν κάτι δικό τους, κάτι που τους συγκινεί πραγματικά για να αποδώσουν συναισθήματα.
Συμπέρασμα (για να βγάλουμε από τη μύγα ξύγκι και να προσπαθήσουμε να μάθουμε κάτι από μια καταγέλαστη παρουσία): αν θέλετε να εξαπατήσετε κόσμο προφανώς θέτετε την προϋπόθεση ότι είστε πολύ ξύπνιοι, δοκιμαστείτε λοιπόν σ’ αυτό το πλάνο, κάντε το άσπρο-μαύρο, υποβαθμίστε τα γεγονότα, παρελκύστε τη συζήτηση – υπάρχουν χίλιες δυο τεχνικές. Μην παίζετε όμως μπαλίτσα στο πεδίο του θυμικού γιατί η βασιλική οδός προς την αυτογελοιοποίηση είναι να υποδύεσαι έναν συγκλονισμό που αδυνατείς να νιώσεις.
Αυτά είχα να δηλώσω υπεύθυνα για τους οργασμούς, μέρα που ‘ναι, και συναφή θέματα. Με την ευχή μου."

από τη φίλη στο fb Eleni Konidari (facebook, 8.8.2022)


Σχόλιο δικό μου: Τέλεια κριτική ανάλυση για το σώμα της γλώσσας και τη γλώσσα του σώματος του πρωθυπουργεύοντος πολιτικάντη. Ας την έχουν υπόψη τους οι ηθοποιοί μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: