Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

"Μαθήματα ελληνικών" γράφει ο Πέτρος Μανταίος ("Εφημερίδα των Συντακτών", 25.11.2022)

 ............................................................


Μαθήματα ελληνικών




γράφει ο Πέτρος Μανταίος ("Εφημερίδα των Συντακτών", 25.11.2022)


Προσωπικά, δεν πιστεύω πως η διπλή εισβολή αστυνομικών (υπερ)δυνάμεων στις προσφυγικές πολυκατοικίες στην Αλεξάνδρας (που στέγασαν πρόσφυγες του 1922 και τώρα στέγαζαν και πρόσφυγες του 2022· συνελήφθησαν κι απ’ αυτούς· ανάμεσα στους συλληφθέντες και μία έγκυος) έγινε, επειδή εκεί «εντοπίστηκε» υποτιθέμενος δράστης εμπρησμού ραδιοσταθμού. Διότι τα κατά συρροήν συμβάντα της Τρίτης (που συνεχίστηκαν στην Ευελπίδων και την Τετάρτη) δεν συνάδουν με τις θέσεις Θεοδωρικάκου (σημ. νυν υπουργός Προστασίας του Πολίτη), καθώς ο λόγος της εισβολής ήταν δυσανάλογος των επιπτώσεών της.

Προφανώς η εισβολή έγινε για άλλους λόγους· που ίσως αποκαλυφθούν αργότερα· μάλλον «ανάπλαση» τύπου… Στρέφη μυρίζομαι. Αλλωστε, την επομένη, πάλι ο Θεοδωρικάκος –γνώστης ως φαίνεται της κοινωνικής και οικιστικής δομής των Προσφυγικών στην Αλεξάνδρας!– έκανε και λεπτομερή καταγραφή: τόσες πολυκατοικίες επί τόσα διαμερίσματα εκάστη, τόσοι ιδιοκτήτες, τόσα η Περιφέρεια, τόσοι οι μόνιμοι κάτοικοι και τόσοι αυτοί που… περισσεύουν! Ούτε εργολάβος να ήταν….

Εχω κι εγώ απόψεις. Δεν έχει μόνο ο (κάθε) Θεοδωρικάκος. Δημοκρατία έχουμε στο κάτω κάτω. Και αυτό είναι το τραγικό με τη σημερινή κυβέρνηση: Αυθαιρετεί τόσο σκληρά που βάζει τη δημοκρατία… στο κάτω κάτω. Η πολιτεία της είναι μάθημα αντιδημοκρατικής παιδείας για πρωτοετείς φοιτητές Πολιτικής Επιστήμης. Και τι μας είπε ο υπουργός σε αφελή ή σκοπούμενα ελληνικά αμέσως με τη σύλληψη του «αντιεξουσιαστή»; Οτι: «Ακόμα μια εγκληματική πράξη εξιχνιάστηκε». Τρίχες κατσαρές! Τίποτα, «ακόμα» και τώρα, δεν «εξιχνιάστηκε». Το βεβαιώνει και ο υπουργός… εμμέσως: «… συνελήφθη σήμερα ο φερόμενος ως δράστης…». Το «φερόμενος ως δράστης» και το «εξιχνιάστηκε» έχουν τόση σχέση μεταξύ τους όση σχέση έχει ο κ. Θεοδωρικάκος με τα ελληνικά. Οσο για το… θριαμβικό: «Συνεχίζουμε αποτελεσματικά για να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όλοι οι δράστες κάθε εγκληματικής δράσης». Του θυμίζω ένα όνομα: Γιώργος Καραϊβάζ· τον παρακολουθούσαν κι αυτόν τα Predator, όπως είδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: