Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Η πισίνα και τα παιδάκια και ο πολιτικός που πλατσουρίζει στο Blackvillage in Kastoria D.



Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Επιστολή Πετσάλνικου για τα αυθαίρετα

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» την περασμένη Δευτέρα ότι διαθέτει αυθαίρετα κτίσματα στην Καστοριά και τη χθεσινή αναφορά της «Ε», ότι έδωσε εκ μέρους του εξηγήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος μας έστειλε την ακόλουθη επιστολή, που αποτελεί και την πρώτη δική του απευθείας απάντηση στα όσα του καταλογίζονται: «Σχετικά με δημοσιεύματα της εφημερίδας σας που αναφέρονται σε εμένα σημειώνω ότι ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου έχουμε ή επιδιώκουμε να αποκρύψουμε οτιδήποτε.
Η αυτοψία της Πολεοδομικής Υπηρεσίας στο Μαυροχώρι Καστοριάς, που κατοικώ με την οικογένειά μου, προκλήθηκε από εμάς τους ίδιους όταν διαπιστώσαμε πέρυσι ότι υπήρχαν πολεοδομικές ελλείψεις που έχρηζαν τακτοποίησης. Η διαδικασία της τακτοποίησης έχει ξεκινήσει με αίτηση της οικογένειάς μου που κατατέθηκε πριν από μήνες, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και με ό,τι αυτές προβλέπουν. Η αρχή της διαφάνειας θα πρέπει να χαρακτηρίζει τις ενέργειες όλων μας και ιδιαίτερα όλων όσοι ασχολούνται με τα κοινά.

Αυτή την αρχή υπηρετούσα και υπηρετώ σε όλη την πολιτική μου διαδρομή».

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=260316


...............................................................................


Η πισίνα και τα παιδάκια
Καναβούρης Κ.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/03/2011 στην "ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" 

Ώπα της! Και πισίνα ο Πετσάλνικος. Αυθαίρετη. Σωστός ο δεύτερος τη τάξει πολιτειακός παράγων της χώρας, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. "Τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι". Πισίνα τού έλειπε του κυρ - Πετσάλνικου, πισίνα έφτιαξε να 'χει να πλένει τα ποδάρια του εκεί ψηλά στο Μαυροχώρι Καστοριάς. Διότι είναι σε όλους γνωστό ότι, άμα δεν έχεις πισίνα στο Μαυροχώρι Καστοριάς, δεν έχεις μούτρα να κυκλοφορήσεις στο χωριό, να πας στο καφενείο και να παίξεις μια πρέφα με καθαρό το κούτελο. Δεν σε υπολήπτεται ο άλλος. Δεν πα' να 'σαι ο πρόεδρος της Βουλής, δεν πα' να 'σαι ο Θεός ο ίδιος, που λέει ο λόγος, άμα δεν έχεις πισίνα, στο Μαυροχώρι Καστοριάς είσαι παρίας, ρε παιδάκι μου, ανάξιος λόγου και να φύγεις από 'δώ. Να πας αλλού.
Γι' αυτό την έφτιαξε την αυθαίρετη ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Από ένα αίσθημα προσωπικής αξιοπρέπειας και από απέραντο σεβασμό προς τα έθιμα των πισινών του Μαυροχωρίου Καστοριάς, έθιμα τα οποία -όπως και τα αποκριάτικα δρώμενα που κάθε χρονιά ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε όλη την αγνή ελληνική επαρχία- ανάγονται στην εποχή της τουρκοκρατίας (ήταν το έθιμο του αργυρώνητου προσκυνημένου) και τα οποία επιμόνως με όλο και πιο μεγάλη ένταση αναβιώνουν από τη μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας. Άσε που ο κυρ - Πετσάλνικος είναι και αθώος του αίματος, αφού το ακίνητο δεν του ανήκει. Φρόντισε να το μεταβιβάσει (δικηγόρος είναι ο άνθρωπος), κατά παλαιό κοινοβουλευτικό έθιμο, στα παιδιά του και τη σύζυγό του, συμβολαιογράφο στο επάγγελμα, ειδικευμένη στο real estate.
Όπως καταλαβαίνετε, η παράνομη πισίνα του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων είναι ένα υψηλό δείγμα πολιτιστικής συνείδησης και απτό υπόδειγμα ότι η προσήλωση στις ρίζες της φυλής και του έθνους μπορεί να έχει λαμπρά αποτελέσματα. Μπράβο και εύγε στον κυρ - Πετσάλνικο, που δείχνει ότι δεν κατέχει τυχαία κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα. Η πατρίς δεν τον ετίμησε τυχαία αναθέτοντάς του τον θώκο του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.
Ιδού τώρα ο βλαστός της πατρίδος: Μπορεί η χώρα να χειμάζεται. Μπορεί ο λαός να ταλαιπωρείται, και μάλιστα κατηγορούμενος. Μπορεί τα εδάφη -για τα οποία έτρεξε πολύ αίμα προκειμένου να απελευθερωθούν- να ξεπουλιούνται για να πλουτίσουν κι άλλο οι τράπεζες. Μπορεί η κ. Διαμαντοπούλου να κατασπαράσσει χαμογελώντας αυτάρεσκα το μέλλον των Ελληνοπαίδων (και το αίμα των γονιών τους) χάριν εξοικονομήσεως εξόδων. Μπορεί ο δανδέστατος (εκ του δανδής) Λοβέρδος να ξεσκίζει τη Δημόσια Υγεία ως να τεμάχιζε φιλέτο εκλεκτό. Μπορεί η εξόδιος ακολουθία στο σημείο που λέει για τέλη "ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά" να έγινε άγρια πολυτέλεια λόγω ελλείψεως χρημάτων για εκείνους που μια ολόκληρη αιωνιότητα γέμισαν με χρήμα -χρήμα, το οποίο από δημόσιο έγινε ιδιωτικό- τα ταμεία των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων. Μπορεί να ξεφτιλίζουμε το περιβάλλον επειδή σε "καιρούς κρίσης είναι πολυτέλεια η οικολογία" (Κ. Καρτάλης), μπορεί να μην έχουμε περιθώριο να νοιαστούμε πού θα γεννήσει ο πελεκάνος, γιατί προέχουν η ανάπτυξη και η σωτηρία της χώρας, όμως το περιθώριο για να φτιάξει την πισίνα του στο Μαυροχώρι Καστοριάς (αλήθεια, εκεί γεννάνε πελεκάνοι;) ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων το έχουμε. Και φυσικά το έχει και ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Και το χρηματικό και το περιθώριο το κοινωνικό, όπου τα πάντα κουκουλώνονται, τα πάντα μένουν χωρίς αποτίμηση και όπου τα πάντα γίνονται (γίνονται, όχι είναι) νόμιμα, είτε εκ των προτέρων είτε εκ των υστέρων, για όσους έχουν εξουσία.
Γιατί, στα σοβαρά τώρα: είναι υπόδειγμα αισχρής συμπεριφοράς προς τον ελληνικό λαό (λόγω του εξαιρετικά κορυφαίου αξιώματός του) η... πισινοειδής πράξη του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων. Είναι βέβαιο ότι η πράξη θα αιτιολογηθεί και θα αποκτήσει μανδύα νομιμότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το καρτούν, που αξίζει μονάχα για να δείχνει ότι μια ταινία στην τηλεόραση είναι κακή, αυτός ο πεταλωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, έσπευσε, ως μη όφειλε, να κουκουλώσει τα κακάκια του γάτου κυρ - Πετσάλνικου. Και μόνο το ότι είχε τη μαυροκαρδία σε τέτοια εποχή να φτιάξει πισίνα σαν το τελευταίο νεόπλουτο λαμόγιο αρκεί για να χαρακτηριστεί η πράξη του ανήθικη. Ακραία ανήθικη και πράξη βροντώδους περιφρόνησης προς το κοινωνικό σύνολο. Και από αυτόν τον άνθρωπο περιμένουμε -ύστερα από τον Σιούφα, που εκτελούσε πληρωμένα συμβόλαια κοινοβουλευτικής εκτροπής με σκοπό την ατιμωρησία κοινοβουλευτικών ανδρών (τρομάρα τους)- να κρατήσει τη διαδικασία για την ψήφιση δίκαιων νόμων προς όφελος όλων. Δηλαδή να εμπεδώσει το αίσθημα κοινωνικής συνοχής, εθελούσιας αλληλεγγύης και ελεύθερης εμπιστοσύνης στο συνυπάρχειν. Ντροπή του.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο κυρ - Πετσάλνικος της αυθαίρετης πισίνας στο Μαυροχώρι Καστοριάς είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε φωτογραφηθεί με δύο παιδάκια που πήγαν να του δώσουνε το χαρτζιλίκι τους για να σωθεί η Ελλάδα. Άνοιξε μάλιστα, με αφορμή την αξιέπαινη πράξη, και κουμπαρά σωτηρίας ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων προκειμένου να καταθέτουν οικειοθελώς οι σφαγιασμένοι το αντίτιμο της σφαγής τους: Για να σωθεί η πατρίδα, όπως λέει και σε μεταφρασμένα ελληνικά ο πρωθυπουργός. Λοιπόν, και μία φράση: Αν συνθέσουμε τη φωτογραφία του Πετσάλνικου με τα δύο παιδάκια και τους κουμπαράδες τους με τη φωτογραφία του ίδιου μπροστά στην πισίνα του, αυτό που εμφανίζεται είναι το λαϊκίστικο πρόσωπο του φασισμού. Γρηγορείτε. Τα πράγματα δεν είναι απλά.



ΜΟΤΟ

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο κυρ - Πετσάλνικος της αυθαίρετης πισίνας στο Μαυροχώρι Καστοριάς είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε φωτογραφηθεί με δύο παιδάκια που πήγαν να του δώσουνε το χαρτζιλίκι τους για να σωθεί η Ελλάδα.



Σχολιάζω: Και να ήταν μόνο ο Πετσάλνικος... 
Για δες 

κάτι μπουμπούκια πολιτικάντηδες, πατριώτες και αυτοδημιούργητους (παιδιά ταχυδρόμων κατά το "παιδιά καραγωγέων" της άλλης παράταξης), που πουλάνε αλληλεγγύη, ευθύνη και πατριωτισμό. Κι αυτοί σε ιδιωτικά νερά πλατσουρίζουν. Αλλά το ζήτημα δεν  είναι αν οι πολιτικοί μας ταγοί τα δηλώνουν ή δεν τα δηλώνουν, αν φοροδιαφεύγουν ή όχι : το ζήτημα είναι ότι  οι περισσότεροι ασπάστηκαν τον πιο κακόγουστο τρόπο ζωής και τον πρόβαλαν ως το πρότυπο ζωής που οι υπήκοοί τους καλό θα ήταν κι αυτοί ν' ακολουθήσουν. Πολλές και μεγάλες ιδιοκτησίες, επενδυτικές κινήσεις σε τίτλους ακινήτων και αξιογράφων, στόλοι αυτοκινήτων, σκάφη αναψυχής, κοσμική ζωή και από κάτω τίποτα πραγματικό που να έχει αντίκρυσμα αυτή η πρόκληση. Τίποτα! Ή το τίποτα που μιμείται το πολύ ή το σπουδαίο! Σαν τα ψεύτικα στοιχεία που τόσα χρόνια "ταΐζαμε" τους κουτόφραγκους! Αχ τι καλά που θα ήτανε αν η οργή του κόσμου εξέφραζε τη λαχτάρα του για την αλήθεια, την αληθινή ευτυχία, και όχι τη ζήλια  και το φθόνο του γι' αυτό που δεν έχει! Είθε...! 
  


Δεν υπάρχουν σχόλια: