Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ένα σχόλιο στο άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου "Τρόμος πάνω από την πόλη" ("ΤΑ ΝΕΑ",17/3/2011)



"...Το ζήτηµα είναι πως αυτός ο ανθρώπινος τύπος που ακούει στο όνοµα «πρόεδρος ΠΑΕ» στο δηµόσιο θέατρο της πλουτοκώσταινας ενσάρκωσε το πρότυπο της κοινωνικής επιτυχίας. 

Ήταν ο τσαµπουκάς που δεν µασούσε, που δεν τον ένοιαζαν ούτε τα προσχήµατα, που µπορούσε να στήσει και να ξεστήσει κατά βούληση οτιδήποτε, από αυθαίρετες κατασκευές ώς αγώνες. 

Μπορεί να µην ήξερε να φτιάξει ποδόσφαιρο, όµως ήξερε να φτιάξει τζόγο – κι αυτό µετρούσε..."

(απόσπασμα από το εν λόγω άρθρο, δες προηγούμενη ανάρτηση)


   Αυθαίρετες κατασκευές, και υβριστικές με το αρχαιοελληνικό μάλιστα νόημα, κύριε Τάκη μας, ήταν οι πράσινες κλαδικές, ο Κουτσόγιωργας και ο Τσοβόλας, η Μιμή και το"κωλόσπιτο" της Εκάλης,   οι Ολυμπιακοί της Αθήνας το 2004,  ο Κεντέρης, η Θάνου, η εθνική ομάδα της άρσης βαρών και οι ντοπαρισμένοι αθλητές του Πεκίνου το 2008, τα  χαλκευμένα στοιχεία της Οικονομίας μας που στέλναμε στους κουτόφραγκους σε χρώμα πρασινομπλέ, τα "αναψυκτήρια" του Μαγγίνα και οι πισίνες του Πετσάλνικου και των άλλων νεοελλήνων σοσιαλιστών, τα ίδια και τα ίδια, επί δεκαετίες, πρόσωπα που στελεχώνουν υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, οι ίδιες και οι ίδιες φάτσες που μας ψυχαγωγούν από τα κανάλια, οι ίδιοι και οι ίδιοι επιχορηγούμενοι από το υπουργείο στο οποίο υπαγεστε, κύριε Τάκη μας, οι συμμετοχές μας στη Γιουροβίζιον, το στάδιο Καραϊσκάκη στον Κόκκαλη, η Ζίμενς, ο Τσουκάτος, ο μικρός Μητσοτάκης, ο ωραίος Άκης και η Διονυσίου Αεροπαγίτου, το γαμημένο από τους εργολάβους περιβάλλον της χώρας μας, ο Καρατζαφέρης και οι Χρυσαυγίτες, τα φακελάκια και οι μίζες, και... και... αυθαιρεσίες ουου! ων ουκ έστι αριθμός κύριε Τάκη μας...! 
   Ο Μπέος μας μάρανε κύριε Τάκη μας;   

Δεν υπάρχουν σχόλια: