Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

"Ελλάδα: ένα εκκρεμές σε διαρκή κίνηση..." από τον φίλο στο fb Kώστα Κουτσουρέλη (facebook, 1/6/2016)

............................................................

Ελλάδα:  ένα εκκρεμές σε διαρκή κίνηση...



από τον φίλο στο fb Kώστα Κουτσουρέλη (facebook, 1/6/2016)

 

Οι τερατολογίες για τα "βασιλόπουλα του Φίλη", οι αυξανόμενες επιθέσεις και οι προπηλακισμοί κατά στελεχών των κυβερνητικών κομμάτων, η νοσταλγία της Φώφης για την ένδοξη εποχή των Κολλάδων που κράτησαν τις δημόσιες συγκοινωνίες στα χέρια των συντεχνιών, η ανημπόρια της ΝΔ να ψελλίσει δυο λόγια καθαρά τέλος πάντων για το τι προτίθεται αύριο-μεθαύριο να πράξει, τα καλέσματα για αγωνιστικά συλλαλητήρια στο Σύνταγμα με μόνο μας αίτημα να ξεκουμπιστεί ο αντίπαλος μια ώρα αρχύτερα (για να κάνουμε εμείς άραγε τι;...), το μίσος, η εχθροπάθεια και ο ρεβανσισμός, όλα αυτά δείχνουν για μια ακόμη φορά ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε βέβαια ο δόλιος (όσο πάει και περισσότερο, και πολύ αδέξια πια δόλ- ι-ος...) Τσίπρας.
Το πρόβλημα της χώρας είμαστε, πάντοτε ήμασταν, εμείς. Η τωρινή κυβέρνηση είναι μέρος του, μόνο στο μέτρο που μας εκφράζει. Και για όσο το κάνει! Όπερ σημαίνει ότι τώρα που (εκμετρώντας το ζην και έχοντας κάνει προηγουμένως τα πάντα θάλασσα) πασχίζει λιγάκι να σοβαρευτεί (υποχρεωμένη από τα πράγματα, όχι οικεία βουλήσει, εννοείται, και δίχως σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας..), τώρα λοιπόν, αυτό που εκφράζει, ο βαθύτερος εαυτός μας, θα μείνει πολιτικά, κατ' ανάγκην, άστεγος. Εξού κι όλοι αυτοί που το μυρίστηκαν και ξεσπαθώνουν για να διεκδικήσουν την... τιμή.
Ο λαϊκισμός και η δημοκοπία στην Ελλάδα είναι ένα εκκρεμές σε διαρκή κίνηση. Πηγαινοέρχεται αδιάκριτα από το ένα κόμμα στο άλλο. Η πικρή γνώση που συναποκομίζει ο εκάστοτε κυβερνήτης, εξανεμίζεται ευθύς μόλις βρεθεί στον πάγκο της αντιπολιτεύσεως. Και αυτό δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα κάτι ικανό να το αλλάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: