Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

"Δεν χρειαζόμαστε πλέον Μνημόσυνα..." γράφει ο φίλος στο fb Σπύρος Σούρλας (facebook, 16/6/2016)

............................................................

 Δεν χρειαζόμαστε πλέον Μνημόσυνα...





γράφει ο φίλος στο fb  Σπύρος Σούρλας (facebook, 16/6/2016)


Μπορεί να φανώ δυσάρεστος σε καλούς φίλους και συντρόφους, αλλά θεωρώ την πρόσκληση, για συγκέντρωση εις μνήμην του Οχι στις 5 Ιουλίου, παντελώς άστοχη πολιτικά και εντελώς βολονταριστική.
Και πριν αρχίσουν τα γνωστά, 'προσφιλή', περί καναπέ, που ακούγονται και προσωπικά τα θεωρώ παντελώς πολιτικά άστοχα, να υπενθυμίσω πως το ΟΧΙ διαλύθηκε στα εξ ών συνετέθη πέρυσι, μετά την αθέτηση οιασδήποτε δέσμευσης προς την κοινωνία από την κλίκα Τσίπρα..
Μιά αποτυχημένη συγκέντρωση, θα προσφέρει απλά σε ορισμένους επαγγελματίες, την δικαιολογία να κατηγορήσουν τους εργαζομένους, τους ανέργους και τους προλεταριοποιημένους και στην συνέχεια να γραφτούν τα γνωστά 'Χίλια Μνημόνια μας χρειάζονται'... Ποιοί θα ωφεληθούν από αυτό είναι σαφές με τα γνωστά αποτελέσματα.
Η ίδια λάθος πολιτική εκτίμηση έγινε πέρυσι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, όπου κυριάρχησε το σύνθημα 'ειμαστε το ΟΧΙ του 62%, χωρις να ληφθούν υπ'όψιν οι συγκεκριμένες τότε συνθήκες..
Και να δεχτώ πως τον Σεπτέμβριο προέκυψε εκλογικός αιφνιδιασμός, και δεν εκτιμήθηκαν σωστά και λόγω αυτού ,οι συνθήκες..
Ομως δέκα μήνες μετά, δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο λάθος.


Σε αυτή την φάση, η κοινωνία ειναι απογοητευμένη,αποσυρμένη, πολυδιασπασμένη, εντελώς μουδιασμένη και θυμωμένη, από τα διαρκή εξοντωτικά μέτρα που έρχονται αλλά σε φάση, που μόνο υπογείως εκφράζεται μια κάποια δυναμική και ακόμα δεν εκδηλώνεται..

Ξεχνούν ακόμα οι αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι, πως Ιστορικά, καμια κοινωνία δεν ήταν σε διαρκή ριζοσπαστική διάθεση, ούτε ο οι λαοί ειναι δυνατόν καθημερινά να ανταποκρίνονται σε 'καλέσματα'...(και πέρυσι τον Ιούλιο μεγάλο μέρος της κοινωνίας υπερέβη τον εαυτό της ,ανταποκρινόμενη στο ρίσκο του ΟΧΙ, και τσακίστηκε από τον Τσίπρα και την παρέα του)
Χρειάζεται χρόνος, σοβαρή οργάνωση, πειστική απεύθυνση στην κοινωνία από δημοκρατικό συλλογικό υποκείμενο, που να μπορεί να αναλύσει την συγκεκριμένη κατάσταση, όχι βολονταριστικά, αλλά ρεαλιστικά..
Διαφορετικά η Ιστορία θα επαναληφθεί ως φάρσα και η συγκέντρωση θα είναι απλά ένα θλιβερό Μνημόσυνο..
Το ΟΧΙ έχασε πέρυσι τον Ιούλιο
Η αποδοχή της ήττας, μπορεί να αποτελέσει έναυσμα γιά μιά άλλου τύπου αντιγραφειοκρατική οργάνωση χωρίς τον διαφαινόμενο και πλήρως αποτυχημένο 'συριζαϊσμό' του παρελθόντος, που φαίνεται πως μεταφέρεται και στα άλλα συλλογικα υποκείμενα ,που διεκδικούν θέση στην Αριστερά.

Αν φυσικά ορισμένοι επιθυμούν σε αυτή την συγκυρία να θέτουν αβάσιμους στόχους και να καλούν σε μαζικές συγκεντρώσεις εις ΜΝΗΜΗΝ, είναι δικαίωμά τους μεν, όμως έχουν την υποχρέωση σε περίπτωση αποτυχίας (που αυτή ειναι η προσωπική μου εκτίμηση) να αποφασίσουν να αναλύσουν διαφορετικά την συγκυρία.
Δεν χρειαζόμαστε πλέον Μνημόσυνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: