Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

"Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας πάρει τα σπίτια" γράφει ο Σπύρος Σεραφείμ (www.protagon.gr, 12/4/2014)

.......................................................

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας πάρει τα σπίτια



photo: Panayiotis Tzamaros@fosphotos.com



 Σπύρος Σεραφείμ

γράφει ο Σπύρος Σεραφείμ


Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ, την Παρασκευή, λέγοντας -σε συνέντευξή του στον BHMA FM 99,5- πως «η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με πείνα»...
Στη συνέντευξη αυτή, ο υπουργός Υγείας είπε πάρα πολλά και προέβη σε βαρύτατους και γλαφυρούς χαρακτηρισμούς, κάνοντας τη δική του πολιτική και οικονομοτεχνική πρόβλεψη για την πορεία της χώρας: Στην περίπτωση που κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές.
«Δεν θα φέρει άνθρωπος τα λεφτά του στην Ελλάδα, όταν βλέπει ότι θα μπλέξει με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το καταλαβαίνει κάθε λογικός άνθρωπος αυτό. Δεν το συζητάμε. Αν ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ, θα πεινάσεις κι εσύ και τα παιδιά σου. Τέρμα!» είπε, ανάμεσα στα άλλα. Προέβη, επίσης, σε χαρακτηρισμούς και προσωπικές επιθέσεις: «...ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοβαρός... είναι μουρλοί οι άνθρωποι». Είχε και καταστροφολογία η εκπομπή: «Κανένας δεν φέρνει τα λεφτά του με αυτούς στην Ελλάδα... όταν βλέπει ότι θα μπλέξει με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το καταλαβαίνει κάθε λογικός άνθρωπος αυτό. Δεν το συζητάμε... Το δικό μου το παιδί τότε, δεν θα βρει δουλειά... Αν ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ, θα πεινάσεις κι εσύ και τα παιδιά σου. Τέρμα!». Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως όλα όσα είπε δεν αποτελούν κινδυνολογία, αλλά στυγνό ρεαλισμό.
Προσωπικά, στέκομαι στη ρητορική με την οποία αναπτύχθηκαν οι σκέψεις του υπουργού, με έναν πολιτικό λόγο που θυμίζει άλλες εποχές και γυρίζει τον χρόνο πίσω. Πόσες φορές δεν έχει ακουστεί στην Ελλάδα ότι «οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια» ή «ότι θα στεκόμαστε στην ουρά για να πάρουμε τρεις πατάτες και μια γωνιά ξεροκόμματο ψωμιού»; Ζούμε στο 2014 και αυτές οι πολιτικές πρακτικές -φευ- θυμίζουν ό,τι επακολούθησε στη μετεμφυλιακή Ελλάδα, φτάνοντας και ξεπερνώντας ακόμα και τις παρυφές της Μεταπολίτευσης. Αυτές οι προτάσεις που ακούστηκαν από τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τα (επίσημα) χείλη του, είναι σχεδόν οι ίδιες που εκστομίστηκαν από «πατριώτες» που επένδυαν στην πόλωση και στο «είσαι με μας ή με τους “άλλους”;». 
Δεν είμαι ούτε με εσάς, ούτε με τους άλλους. Ξέρω, όμως, ότι στη δημοκρατία κάθε άποψη είναι δεκτή, από όπου κι αν προέρχεται (sic), όταν εκφράζεται με επιχειρήματα και μεστές πολιτικές απόψεις και όχι όταν εκείνες επενδύουν στον φόβο και στο θυμικό των πολιτών. Στην τελική, πότε κυβέρνησαν οι κομμουνιστές και μας πήραν τα σπίτια; Αντίστοιχα, μπορώ να σκεφτώ, πολύ εύκολα, ότι οι υπερασπιστές «Ελληναράδες» του «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» πούλησαν την πατρίδα με ξένες μίζες, διέλυσαν οικογένειες και έστειλαν παιδιά και γονείς στην ξενιτιά για να ζήσουν – επειδή δεν είχαν τον Θεό τους. Επίσης, χωρίς να κυβερνούν οι «παλιοκομμουνιστές», μέρος του λαού στήθηκε στα συσσίτια για ένα πιάτο φαΐ και δεν αναφέρομαι σε αυτά που οργάνωσε το μόρφωμα της Χ.Α., αλλά σε εκείνα κάποιων δήμων - κράτος, δηλαδή.
Αυτά σκεφτόμουν καθώς έβλεπα το χαράτσι της ΔΕΗ, που καλούμαι να πληρώσω στο τέλος του μήνα, τη δόση για το δικό μου σπίτι, δηλαδή, στο κράτος.
Αλλά μη σας ζαλίζω με τα δικά μου – κι αυτό λαϊκισμός είναι. Ίσως, όμως, είναι πιο light από τη ρητορική του μίσους για τον κάθε πολιτικό αντίπαλο. Ναι, από όπου κι αν προέρχεται, με «στυγνό ρεαλισμό»... 
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια: