Κυριακή 20 Απριλίου 2014

"Ιορδάνης ο Ποταμός;" Του Στέλιου Κούλογλου (Tvxs Σχόλιο, 19/4/2014)

..............................................................

Ιορδάνης ο Ποταμός;  

Του Στέλιου Κούλογλου

Tvxs Σχόλιο

 


Όσο η χώρα επιστρέφει στο παρελθόν καταρρέοντας, τόσο οι Ταλιμπάν της εκκλησίας κερδίζουν έδαφος, επιβάλλοντας τις απόψεις τους σε μια ψοφοδεή πολιτική εξουσία. Ακόμη και το νεότευκτο «Ποτάμι» δεν απέφυγε να υποκλιθεί στον φανατισμό.
Τελευταίο δείγμα, χθες Παρασκευή βράδυ, η δήθεν απαλλαγμένη από τις αμαρτίες του παρελθόντος Δημόσια Τηλεόραση: αντί να μεταδώσει τον αγώνα ΤΣΣΚΑ- Παναθηναικού για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ, σύμφωνα με το πρόγραμμα του σταθμού και τις διαφημιστικές του υποχρεώσεις, αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μεταδώσει την θεία Ακολουθία.
Ποιος ξέρει κάτω από ποιες πιέσεις ιεραρχών και πολιτικών, ο αγώνας μεταδόθηκε σε άθλια ποιότητα από κάποια ΔΤ-2 φάντασμα που εξαφανίστηκε από τις τηλεοπτικές συχνότητες αμέσως μετά! Δύο θαύματα σε μια μέρα. Πόσα χρήματα κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενους και αυτή η νέα τηλεοπτική περιπέτεια; Καμιά σημασία δεν έχει φυσικά ότι τον Επιτάφιο μετέδιδε και το κανάλι της Βουλής και ένα ακόμη ιδιωτικό κανάλι. Αν μπορούσαν, θα είχαν επιβάλλει να βλέπουμε τη λειτουργία σε εθνική μετάδοση.
Την ίδια μέρα το πρωί, ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, κατήγγειλε ως αντιχριστιανική και απάνθρωπη(!) τη συμπεριφορά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ γιατί νομίζετε; Επειδή πρόβαλλε το ντοκιμαντέρ του Discovery Channel «Ιησούς: Θεωρίες Συνωμοσίας». Το κωμικοτραγικό είναι ότι η παραληρηματική ανακοίνωση του ιεράρχη- wannabe καναλάρχη βρίθει ακριβώς θεωριών συνωμοσίας κατακεραυνώνοντας «τό ἀβυσσαλέο μῖσος τῶν Ραββίνων τοῦ Ἰσραήλ ἐναντίον τοῦ ἐνσαρκωθέντος Θεοῦ Λόγου .. τό Ἑβραϊκό λόμπυ τῶν ΗΠΑ που σιωνοκρατεῖται» και επομένως επέβαλλε να παρακολουθήσουμε το ντοκιμαντέρ με «τίς χιλιοειπωμένες γελοιότητες τοῦ σατανοκίνητου Σιωνιστικοῦ τέρατος, οἱ ὁποῖες ἀποδεικνύουν μέ τήν ἐμπάθειά τους ὅτι τό πρόσκομμα τοῦ Ἑωσφορισμοῦ τους ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ τούς καίει καί τούς τορπιλίζει τήν ὕπαρξη γιατί βέβαια κανείς δέν ἀσχολεῖται μέ τέτοιο μένος μέ κάτι τό ἀνύπαρκτο καί ἀνυπόστατο».
Γιατί άραγε δεν είναι απάνθρωπο, όσοι πολίτες αυτής της χώρας δεν είναι Χριστιανοί- ή απλώς δεν είναι βλάκες και μπορούν να κρίνουν χωρίς τη βοήθεια του Μητροπολίτη- να στερούνται από το δικαίωμα τους να παρακολουθήσουν ή όχι, με την θέληση τους, το ένα ή το άλλο τηλεοπτικό πρόγραμμα κάποιου σταθμού; Η απάντηση είναι σαφής: διότι η Ελλάδα είναι το Ιράν της Ευρώπης.
Το «Ποτάμι» ήταν το τελευταίο που το κατάλαβε, όταν ο Νίκος Δήμου, ιδρυτικό μέλος του κόμματος, τόλμησε να γράψει τα αυτονόητα: ότι αυτή η ιστορία με το Άγιο Φως που μεταφέρεται αεροπορικώς από τα Ιεροσόλυμα, «με τιμές αρχηγού (χρεοκοπημένου) κράτους», και στη συνέχεια το ταξιδεύουν στις μητροπόλεις της Ελλάδας με πτήση της γραμμής ή με στρατιωτικό ελικόπτερο πρέπει κάποτε να τελειώσει. Ούτε πνευματικό ή κατανυκτικό είναι και οι όσοι πιστοί γιόρταζαν την Ανάσταση και πριν ανακαλυφτούν τα αεροπλάνα.
Τι ήταν να το πει; Δεν ήταν μόνο ο ζήτω-η-Χρυσή-Αυγή Καλαβρύτων Αμβρόσιος που σε ένα κρεσέντο χριστιανικής αγάπης παρακάλεσε «τόν Θεό νά σαπίσει τό στόμα του!» ή την Λιάνα Κανέλλη που έσπευσε να τον αποδοκιμάσει, λες και το ΚΚΕ είναι παραθρησκευτική οργάνωση.
Ο ίδιος ο επικεφαλής του κόμματος πήρε αμέσως αποστάσεις επειδή θεωρεί «φοβερά άκομψο να μιλάμε γι' αυτά μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα». (Πότε να μιλάμε Σταύρο; Άλλωστε η χώρα είναι συνεχώς σε προεκλογική περίοδο). Έτσι μετά το άδειασμα του Δήμου από τον Σ. Θεοδωράκη, υποθέτω προς μεγάλη ευχαρίστηση των ΧριστιανοΤαλιμπάν, είχαμε την πιο γρήγορη παραίτηση στελέχους στην ιστορία του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα. Όπως έγραψε και κάποιος στα social media, Ιορδάνης ο Ποταμός.


Δεν υπάρχουν σχόλια: