Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Πέθανε ο Μπομπ Χόσκινς (http://www.naftemporiki.gr, 30/4/2014)

...........................................................

Πέθανε ο Μπομπ Χόσκινς

Σε ηλικία 72 ετών
Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014 15:43

 


Ο Βρετανός ηθοποιός Μπομπ Χόσκινς, πολύ γνωστός για το ρόλο του στην ταινία «Ποιος σκότωσε τον Ρότζερ Ράμπιτ», πέθανε από πνευμονία σε ηλικία 72 ετών, όπως ανακοίνωσε επισήμως ο εκπρόσωπός του.
Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος πριν δυο χρόνια έβαλε τέλος στην καριέρα του επειδή προσβλήθηκε από τη νόσο του Πάρκινσον, άρχισε να παίζει πριν από σαράντα χρόνια σε βρετανικές τηλεοπτικές σειρές, πριν κάνει καριέρα στο Χόλυγουντ.

Ο Μπομπ Χόσκινς γεννήθηκε το 1942 στο Σάφολκ και, μεγαλώνοντας, δεν έλαβε ολοκληρωμένη μόρφωση μιας και παράτησε το σχολείο σε ηλικία 15 ετών. Δεν έχασε ποτέ το πάθος του για τη γλώσσα και τη λογοτεχνία, ήταν φανατικός λάτρης του θεάτρου και ονειρευόταν από μικρός να βρεθεί κι αυτός μια μέρα πάνω στη σκηνή.

Ξεκίνησε την καριέρα του με θεατρικές παραστάσεις και στην πορεία τού δόθηκαν μικροί ρόλοι σε σειρές, ανάμεσα στις οποίες το «Villains» και το «Thick As Thieves». Όλα άλλαξαν για τον Χόσκινς όταν εμφανίστηκε στη βρετανική μίνι σειρά «Pennies From Heaven», η οποία προτάθηκε για 10 βραβεία BAFTA. Το μεγάλο κινηματογραφικό του ντεμπούτο έγινε με την ταινία «Βρώμικο Σαββατοκύριακο», το 1980, και ακολούθησαν ρόλοι σε ταινίες, όπως «The Cotton Club» του Φράνσις Φορντ Κόπολα, «Brazil» του Τέρι Γκίλιαμ και «Μόνα Λίζα» του Νιλ Τζόρνταν.

Ο Χόσκινς είχε τιμηθεί με το βραβείο Όσκαρ, το 1987, για την ερμηνεία του στο δράμα μυστηρίου «Mona Lisa», έχοντας συνυποψήφιους τον Σερ Μάικλ Κέιν και τον Ρόμπι Κόλτρεϊν, καθώς και με το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ Κανών, το 1986.

Στον τελευταίο ρόλο του, ο Μπομπ Χόσκινς υποδήθηκε έναν από τους επτά νάνους στην ταινία «Η Χιονάτη και ο κυνηγός», στο πλευρό της Αμερικανίδας Κρίστεν Στιούαρτ.

Ο Λονδρέζος ηθοποιός έγινε γνωστός στο μεγάλο κοινό με την ερμηνεία του στο ρόλο του ντετέκτιβ Έντι Βάλιαντ, το 1988, στην ταινία «Ποιος σκότωσε τον Ρότζερ Ράμπιτ», που συνδύαζε κινηματογραφικό φιλμ και κινούμενα σχέδια. Έπαιξε, επίσης, στις ταινίες «Η εκδίκηση του Κάπτεν Χουκ» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, και «Οι αδελφοί σούπερ Μάριο», καθώς και στο «Ταξίδι της Φελίτσια» του Ατόμ Εγκογιάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: