Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Σταύρος Τσακυράκης είπεν και ελάλησεν σε ώτα μη ακουόντων... (https://www.facebook.com/george.lignos, 16/4/2014)

............................................................






Σταύρος Τσακυράκης είπεν και ελάλησεν σε ώτα μη ακουόντων...

 



"Εάν το Κράτος αγκαλιάσει μια Εκκλησία, είναι προφανές ότι αφήνει απ' έξω κάποιους ανθρώπους που δεν ακολουθούν την Εκκλησία αυτή. Αυτό είναι ένα πρόβλημα, γιατί το Κράτος πρέπει να μεριμνά για όλους τους πολίτες. Από την άλλη πλευρά, και η Εκκλησία πρέπει να αποφεύγει αυτόν τον εναγκαλισμό με το Κράτος, για να ασχοληθεί με το πνευματικό της έργο.
Θα ήθελα, λοιπόν, να απευθυνθώ στην Εκκλησία και να της πω πολύ καθαρά. Εγώ υποστηρίζω το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, αλλά εγώ σέβομαι την πίστη του καθενός και σέβομαι το ρόλο της Εκκλησίας. Άλλοι δεν τον σέβονται.
Να σας υπενθυμίσω ότι στη στιχομυθία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, κάτω από τα πολλά εικονίσματα, έγινε ο σταυρός από τον κύριο Μπαλτάκο ειρωνικά και ακούστηκε η φράση "θεούσα" για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Εγώ μπορώ να κάνω ό,τι κριτική θέλετε για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά αυτός είναι ένας πολύ προσβλητικός χαρακτηρισμός, γιατί δεν έχει να κάνει με το έργο της. Δεν με ενδιαφέρει η πίστη της κυρίας Κουτζαμάνη, με ενδιαφέρει πως εκτελεί τα καθήκοντά της.
Αλλά βλέπετε. Αυτοί εκ προοιμίου θεωρούνται πιστοί και τους αγκαλιάζει η Εκκλησία, κι εγώ που είμαι καθαρός στις απόψεις μου και σέβομαι αντιμετωπίζομαι με δυσπιστία. Ποτέ μου δεν πρόκειται να απευθυνθώ με τέτοιους χαρακτηρισμούς για κανέναν άνθρωπο και για την πίστη του. Κι αυτό προκύπτει από μια φιλοσοφία ζωής που λέει ότι το κράτος οφείλει να σέβεται τον κάθε άνθρωπο για την πίστη του."


Δεν υπάρχουν σχόλια: