Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Μα ποιος γνωρίζει άλλωστε καλύτερα τις ανάγκες των αστέγων… αν όχι αυτός που τους δημιούργησε; (1http://www.solidarity4all.gr/news, 15/04/2014)

.......................................................

Μα ποιος γνωρίζει άλλωστε καλύτερα τις ανάγκες των αστέγων… αν όχι αυτός που τους δημιούργησε;

1http://www.solidarity4all.gr/news, 15/04/2014 - 14:45
 


Θα μπορούσε να είναι και διασκεδαστικό να ακούμε τον κ. Σαμαρά να θέλει να προστατεύσει 
εκείνους τους πολίτες που έχουν δεχθεί «ακραία αδικία», αν δεν ήταν ο μοναδικός υπεύθυνος γι’ αυτήν.
Ένα μήνα πριν τις εκλογές, και αφού έχει ψηφίσει νόμο για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, έχει διαλύσει την πρωτοβάθμια περίθαλψη που παρείχε ο ΕΟΠΠΥ, συνεχίζει με την πλήρη καταστροφή των δημόσιων νοσοκομείων, έχει οδηγήσει με τις πολιτικές που επιβάλλει η Τρόικα 3.000.000 πολίτες στην ανεργία και στην απώλεια της ασφάλισής τους, αποδιαρθρώνει μέσω των απολύσεων κάθε δημόσιο τομέα, ξεπουλάει μέσω του ΤΑΙΠΕΔ τη δημόσια περιουσία και τις υποδομές της χώρας, έχει οδηγήσει στη φτωχοποίηση εκατομμύρια ανθρώπους, είναι πολύ χοντροκομμένο να επιχειρεί να διαμορφώσει κοινωνικό προφίλ πάνω στα ερείπια της συνειδητής καταστροφής ενός λαού.
Ο κ. Σαμαράς ανακαλύπτει τους άστεγους στην Αθήνα!! Μέχρι πριν λίγες μέρες η προσπάθεια της κυβέρνησης ήταν να κάνει τους άστεγους αόρατους και γι’ αυτό άλλωστε όταν τολμούσαν να εμφανιστούν στο προσκήνιο, σε αγαστή συνεργασία με την δημοτική αρχή της Αθήνας τους έστελναν πίσω στις σκοτεινές γωνιές. Οι άστεγοι όμως υπάρχουν και η επικείμενη άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας θα έρθει να προσθέσει πολλές χιλιάδες ακόμα. Η γραμμή της Τρόικας «πάρτε τους τα σπίτια αλλά μην τους αφήσετε στο δρόμο», είναι αυτή που καλείται να εξυπηρετήσει ο κος Σαμαράς με το «πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας».
Με ένα προεκλογικό πυροτέχνημα εμφανίζει ένα σχέδιο δημιουργίας κέντρου βραχείας παραμονής και περίθαλψης αστέγων στο χώρο του Δρακοπούλειου ιδρύματος, που μέχρι προόσφατα λειτουργούσε σαν κέντρο αιμοδοσίας και έκλεισε όπως και δεκάδες άλλες δομές υγείας από τις ίδιες κοινωνικές πολιτικές. http://drakopouleio.blogspot.gr/ Την ίδια πρακτική της παραπλανητικής παρουσίασης «νέων» δομών χρησιμοποίησε πρόσφατα και ο κος Καμίνης, εμφανίζοντας το υπάρχον κέντρο ημερήσιας φροντίδας των Γιατρών του Κόσμου ως νεοσυσταθείσα δομή προστασίας αστέγων.
Πόσους και για πόσο νομίζουν ότι θα μπορούν να κοροϊδεύουν;




Δεν υπάρχουν σχόλια: