Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

"ΤΑ vibes της παραλίας" του Δημήτρη Κανελλόπουλου ("Ελευθεροτυπία", 18/8/2011) και ένα μικρό σάουντρακ της παραλίας αφιερωμένο σε όσους δεν πήγαν διακοπές...

 ....................................................................................

Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Τα vibes της παραλίας

Το πρόβλημα στην Ελλάδα των καλοκαιρινών διακοπών, νησιών και επαρχίας, δεν είναι μόνο η άθλια ως επί το πλείστον μουσική που ακούς παντού και κατά κόρον. 




 
Είναι πολύ περισσότερο και οι ακατάλληλες ώρες που παίζεται αυτή. Δεν ξέρουν, δυστυχώς, τι ταιριάζει, πού και πότε. Ειδικά αυτά τα beach bar τείνουν να καταντήσουν σε μουσικές μάστιγες της παραλίας.

Φτάνεις σε μια τρόπον τινά απομακρυσμένη παραλία στις 2 το μεσημέρι και με τον ήλιο ντάλα. Εξοπλισμένος πλήρως, αν και ολίγον τι αποχαυνωμένος από τη ζέστη. Αντηλιακά, βιβλίο, «Ελευθεροτυπία», άντε και κανά δύο ξένα μουσικά περιοδικά προς ενημέρωση. Ωραία η παραλία, όμορφα τα νερά, είχες ακούσει γι' αυτήν από φίλους το προηγούμενο βράδυ. «Εχει και μια καντίνα για τα απαραίτητα: νερά, μπίρες και κανένα απογευματινό κοκτέιλ».
Ωραία; Θα μπορούσε να είναι ωραία, αν ο dj της καντίνας δεν ένιωθε σαν να βρίσκεται στο Plus Soda (ονομαστό χορευτικό κλαμπ για όσους αγνοούν την dance προϊστορία). Τρεις το μεσημέρι, λοιπόν, δεν έχεις δύναμη ούτε σελίδα να αλλάξεις στην εφημερίδα, είσαι κι εσύ, όπως οι περισσότεροι γύρω σου, με hangover από τη χθεσινή κραιπάλη και όμως, δεν ακούς ένα cool και ωραίο σάουντρακ, αλλά τις τελευταίες χορευτικές επιτυχίες, και δη στο maximum. Ολοι αγριεύουν, ο dj όμως μάλλον πιάνει τα ακριβώς αντίθετα vibes. Και το δυναμώνει, τόσο σε bpm (σε ρυθμούς στη χορευτική αργκό) όσο και σε ένταση. Χρειάζεται ταλέντο αυτό. Να κάνεις κάτι που δεν το γουστάρει κανείς εκείνη τη στιγμή κι εσύ να το συνεχίζεις. Ενα χαλαρό σαξόφωνο, που θα μπορούσε να σου φτιάξει το μεσημέρι, έχει αντικατασταθεί με progressive «πριόνια». Εκνευριστικό ακόμη αι για μένα, που δεν μπορώ ούτε λεπτό χωρίς μουσική στα αυτιά μου.
Οι παραλίες της Μεσσηνίας παραμένουν, έστω και με αυτού του είδους τις καντίνες, εξαιρετικές. Εννοείται πως κάθε ομοιότητα με άλλες παραλίες της επικράτειας δεν είναι διόλου συμπτωματική.










Δεν υπάρχουν σχόλια: