Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

"Αποκαλύφθηκε το κορίτσι του θρυλικού "Φιλιού"!!!" από τον "ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ" - Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011 23:12

.................................................................................

Barbara Grey: «Έχω να σας πω κάτι. Εγώ είμαι η κοπέλα της φωτογραφίας»

Αποκαλύφτηκε το κορίτσι του θρυλικού «Φιλιού»!!!

Δημοσιεύτηκε στον "ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ"< Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011 23:12

Ήταν καλοκαίρι του 1956, όταν ο Elvis Presley έδωσε ένα φιλί σε μια νεαρή κοπέλα στο Richmond της Virginia. Ο φωτογραφικός φακός του Alfred Wertheimer έπιασε ακριβώς αυτή τη στιγμή της επαφής, του βασιλιά της Rock και της νεαρής φιλεναδίτσας του, εκείνης της ημέρας! Το αποτέλεσμα: «Το Φιλί», μία από τις πιο διάσημες φωτογραφίες στην ιστορία του Elvis. Η φωτογραφία έγινε γνωστή 19 χρονιά μετά το θάνατο του Elvis και πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν για το ποιο είναι αυτό το όμορφο, πολύ λεπτό κορίτσι με το μαύρο στενό φόρεμα! Σήμερα, με πάνω από μισό αιώνα καθυστέρηση, η 75χρονη κτηματομεσίτρια Barbara Grey, τότε Bobbi Owens, αποκάλυψε την ταυτότητά της απλά… μέσω ενός μηνύματος στο Facebook στη σελίδα του Wertheimer «Έχω να σας πω κάτι. Εγώ είμαι η κοπέλα της φωτογραφίας!»


Η ιστορία τους σύντομη, μόνο μιας μέρας, αλλά αθάνατη χάρις στο «κλικ» του φωτογραφικού φακού. Η ίδια περιγράφοντας το χρονικό εκείνης της ημέρας στο «NBC» λέει: «Το ραντεβού μαζί του κλείστηκε μέσω τηλεφώνου στο Richmond της Virginia. Εγώ τότε ήμουν 20 χρονών ενώ εκείνος μόλις 21 και στο ξεκίνημα της καριέρας του. Προσπάθησε να με πείσει να τον ακολουθήσω αλλά εγώ αρνήθηκα Με αγκάλιασε, με χάιδεψε και τελικά τον άφησα να με φιλήσει!». 


Η Barbara Grey ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι δεν κυνηγά λεφτά, ενώ παραιτήθηκε από τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογραφίας της. «Απλά, θέλω να μπει το όνομά μου στην αναθεματισμένη φωτογραφία».


Για την ιστορία ο φωτογράφος Alfred Wertheimer ήταν παρών στο περιβόητο αυτό ραντεβού τους και απαθανάτισε τα πάντα. Όταν οι δυο τους πήραν ταξί για να πάνε στο «Mosque Theatre» όπου θα έδινε συναυλία ο τραγουδιστής, ο Wertheimer από τη θέση του συνοδηγού τους τράβηξε μια σειρά από φωτογραφίες, ενώ φλέρταραν.


Έξω από το θέατρο ο Wertheimer συνειδητοποίησε ότι τους έχασε από τα μάτια του και άρχισε να κόβει βόλτες γύρω από το κτίριο προκειμένου να τους βρει. Τότε αντίκρισε δυο φιγούρες στο βάθος ενός σκοτεινού και στενού διαδρόμου να φιλιούνται. «Ήταν εκεί, στο πλατύσκαλο μιας βοηθητικής εξόδου. Εκείνη ακουμπισμένη στο κιγκλίδωμα και ο Elvis την κρατούσε από τη μέση. Αρχικά είπα να τους αφήσω στην ησυχία τους, αλλά μετά σκέφτηκα: Το χειρότερο που μπορούν να μου πουν είναι να φύγω». Ο φωτογράφος σήκωσε την κάμερα, σημάδεψε, νετάρισε και «κλικ» τούς απαθανάτισε στη θρυλική πόζα, γνωστή ως «Το Φιλί». Μέχρι σήμερα ούτε και ο ίδιος δε γνώριζε το όνομα της όμορφης νεαρής κοπέλας.

..

Η Barbara Grey και ο φωτογράφος Alfred Wertheimer
Πηγή: Daily Mail
..................................................................................

"...Άλλωστε, η αναγνωρισιμότητα - περισσότερο και από τον πλούτο χωρίζει τον κοσμάκη σε "επώνυμους" και "ανώνυμους". Ο διάσημος (κι επώνυμος) είναι κάποιος, ο άσημος (και ανώνυμος) είναι ένα τίποτα. Η στροφή της κεφαλής, η σάρωση του δρόμου σε όλο το μήκος του και ο εντοπισμός του αστέρα χαρακτηρίζουν τον λαϊκό που είναι λιμασμένος για χαιρετούρες και μεγαλεία. Μάλιστα, αν έχει την τύχη να αυτοσυστηθεί ως θαυμαστής και να εκφράσει τα λεπτά του αισθήματα, αρχίζει να νιώθει κι αυτός ''κάποιος", κατάπληκτος που ανέβηκε τόσο ψύχραιμα την κλίμακα των δοξασμένων διασήμων..."

Από το χρονογράφημα "Η αναγνωρισιμότητα" του Κωστή Παπαγιώργη ("Αθηνόραμα", τ. 579, 16-22/6/2011)

 

 Μικρό Σχόλιο δικό μου: Κι αν συμβεί να έχει αποθανατίσει και ο φακός της Ιστορίας αυτά τα "λεπτά αισθήματα", ποτέ δεν είναι αργά για να εξασφαλίσεις να φύγεις απ' αυτήν τη ζωή ως "κάποιος", ως αυτή που φίλησε ο Έλβις, για παράδειγμα! Και παρακαλώ, χωρίς λεφτά που πολλοί εμίσησαν, την δόξαν όμως ουδείς! Οι φωτογραφίες πάντως φαίνονται καλές...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: