Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Περί ιδιοτελείας και ανιδιοτελείας ψελλίσματα...

  


                     Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΪΤΖΗ


   Νομίζετε ότι η παραπάνω γελοιογραφία του Γ. Καλαϊτζή αφορά μόνο τον Γιωργάκη και την κυβέρνησή του; Γνώμη μου είναι πως όχι. Κάλλιστα ο καλός γελοιογράφος θα μπορούσε να έχει οποιονδήποτε εκπρόσωπο της λεγόμενης Κινηματικής Αριστεράς να κρατάει από το λαιμό τον "πολύτιμο" μετανάστη και να τον παραδίδει στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών Πολιτικού Λόγου! Γιατί  αν η κυβέρνηση και ο Παπανδρέου (και οι φυσικοί-αφύσικοι σύμμαχοί του, ΝΔ και ΛΑΟΣ) χρησιμοποιούν το μεταναστευτικό για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από το χαμό που ζει, η εν λόγω Αριστερά χρησιμοποιεί τους εξαθλιωμένους μετανάστες για να καλύψει την ένδεια, την ερημιά του πολιτικού της λόγου. 
    Χειρότερη υπηρεσία δεν μπορούσε να προσφέρει, χθες βράδυ στην εκπομπή του Πρετεντέρη, η κ.Κούρτοβικ στους μετανάστες που υπερασπιζόταν και υπερασπίζεται εδώ και τόσο καιρό. Τι κουβέντα ήταν αυτή "εμείς αποφασίσαμε..., εμείς κρίναμε...", "ποιοι εσείς;" ρωτάει ο Πρετεντέρης, "εμείς..." η κ.Κούρτοβικ, "εμείς, η επιτροπή, που τους συμπαραστεκόμαστε..." "και οι μετανάστες;" ρωτάω τώρα εγώ, παιδάκια ανήλικα ήταν που έπρεπε απ' το χεράκι να τους πάρει ο καθοδηγητής τους και να τους κλείσει στη Νομική; Και γιατί ήταν πρόσφορη μόνο η Νομική και όχι κάποιος άλλος χώρος, όπως τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκ των υστέρων "ανακάλυψε" ο Αλαβάνος; Και γιατί όχι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, για να δούμε τι θα έλεγε τότε και το ζεύγος Νταλάρα, που περνάει την ώρα του με το προσφυγικό; 
   "Κι αν γινόταν αιματοχυσία;", ρωτάει κάποιος από το πάνελ (Πρετεντέρης ήτανε, ο Παπουτσής, ο Δένδιας ή ο Βορίδης, πάντως από το άλλο στρατόπεδο ήτανε) η απάντηση έρχεται αποκαρδιωτική "μα εσείς, θέλω να πω... το κράτος θα την προκαλούσε..." απαντάει χωρίς δεύτερη κουβέντα η κ. Κούρτοβικ. "Και θα μας την πρόσφερε...", θα μπορούσε να συμπληρώσει.
   Η θέση του μπλογκ είναι γνωστή. Επιλέγει και αναρτά κείμενα από τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο που, στην πλειονότητά τους, συμφωνεί μαζί τους και το εκφράζουν. Έτσι τα κείμενα των Γ.Παπαδόπουλου-Τετράδη, Κ. Καναβούρη στην χθεσινή ανάρτηση "Αλί και Τρισαλλοί οι αμαρτάνοντες...κλπ" με καλύπτουν απόλυτα, και πολιτικά, και ιδεολογικά, και ηθικά.   Επανέρχομαι μόνο για να πω ότι  ι δ ι ο τ έ λ ε ι α  είναι να προσφέρεις τη συμπαράστασή σου σε όποια κοινωνική υπόθεση προσδοκώντας να αποκομίσεις πολιτικά οφέλη, σαν τη δημιουργία κινήματος εκ του μηδενός, με έλλειψη, δηλαδή, συμμετοχής του κόσμου και της συνεπαγόμενης δημοκρατικής νομιμοποίησης, μόνο και μόνο επειδή σπρώχνεις τις καταστάσεις στα άκρα. Το μόνο που πετυχαίνεις, είναι την ένταση του αυταρχισμού του κράτους και επιπλέον τη συντηρητικοποίηση αυτών που θα έπρεπε φυσιολογικά να είναι δίπλα σου.  Α ν ι δ ι ο τ έ λ ε ι α  είναι να προσφέρεις χωρίς να επιδιώκεις ούτε την αναγνώριση, ούτε την επιβράβευση για την προσφορά σου, α ν ι δ ι ο τ έ λ ε ι α  είναι να προσφέρεις γιατί αυτό θεωρείς  δ ί κ α ι ο  κ α ι  η θ ι κ ό , χωρίς να σε παρασύρει το κοινό και οι ατζέντηδες, που έλεγε κάποτε σοφά κι ο Σαββόπουλος. Γιατί αλλιώς είσαι πολιτικάντης και σταλινικός, κι επειδή ο κόσμος τους έχει ξαναδεί και τους δύο, σου γυρνά την πλάτη. Και όχι μόνο στην προκείμενη υπόθεση που πάνω της τόσα επένδυσες, αλλά κι εκεί που δεν το περίμενες, και θα 'θελες, γιατί και δε σε συμφέρει, να τ' αποφύγεις. Για δείτε κι ένα γκάλοπ των on line "ΝΕΩΝ" που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτόν τον καιρό. 


TA NEA Gallup

Σχετικά με το πανεπιστημιακό άσυλο, πιστεύετε ότι:



  Πριν από χρόνια, στα μέσα της δεκαετίας του 1970 μια προγραμματική, για κάποιο συνέδριό του, διακήρυξη του ΚΚΕ Εσωτερικού τέλειωνε ελπιδοφόρα, κάπως έτσι "...προχωράμε με την πίστη ότι ο αγώνας του ανθρώπου δεν θα 'ναι σισύφειος". Στις μέρες μας, εδώ στη χώρα μας, τώρα που διακυβεύονται αυτονόητα άλλων καιρών, αυτή η πίστη ζητάει ακόμα την ευόδωσή της... 


Δεν υπάρχουν σχόλια: