Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

"Ο Βρετανός υπουργός Μετανάστευσης προσέλαβε παράνομη μετανάστρια" ή η απάνθρωπη ανοησία του δυτικού πολιτισμού (www.news.gr, 08/02/2014)

...............................................................

Ο Βρετανός υπουργός Μετανάστευσης προσέλαβε παράνομη μετανάστρια

Φυσικά, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, ο Μάρκ Χάρπερ παραιτήθηκε

Ο Βρετανός υπουργός Μετανάστευσης προσέλαβε παράνομη μετανάστρια

Ο βρετανός υπουργός Μετανάστευσης Μαρκ Χάρπερ, ο οποίος προωθεί ένα νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει τη σκλήρυνση των προϋποθέσεων υποδοχής των μεταναστών στη Βρετανία, παραιτήθηκε σήμερα επειδή είχε προσλάβει ως οικιακή βοηθό μια μετανάστρια που δεν είχε νόμιμα χαρτιά.
Στην επιστολή παραίτησης που απηύθυνε στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο υπουργός διαβεβαιώνει πως η οικιακή βοηθός τού είχε παρουσιάσει έγγραφα που ήταν εντάξει, όταν την είχε προσλάβει, το 2007, για να καθαρίζει το διαμέρισμά του στο Λονδίνο.
Όταν όμως θέλησε να τα ελέγξει και πάλι στην αρχή της φετινής χρονιάς, "δεδομένης της έμφασης που δίνεται σ' αυτά τα θέματα" στο νομοσχέδιό του, αντελήφθη πως η οικιακή βοηθός -η εθνικότητα της οποίας δεν έγινε αμέσως γνωστή- του είχε παρουσιάσει πλαστά χαρτιά.
"Παρόλο που ήμουν ανά πάσα στιγμή εντάξει με το νόμο, θεωρώ ότι, ως υπουργός Μετανάστευσης που υποβάλλει στο Κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο το οποίο θα σκληρύνει τους νόμους μας για τη μετανάστευση, οφείλω να έχω από τον εαυτό μου περισσότερες απαιτήσεις απ' ό,τι από τους άλλους", γράφει ο Χάρπερ, ο οποίος ζητεί ακριβώς οι εργοδότες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια ελέγχοντας προσεκτικά τα χαρτιά των μισθωτών τους.
"Αποφάσισα συνεπώς ότι το πιο αξιοπρεπές είναι για μένα να αποσυρθώ", προσθέτει ο υπουργός, ζητώντας συγγνώμη για "τη δύσκολη θέση" στην οποία έφερε την κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον.
Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την παραίτησή του "με λύπη" και έκανε λόγο για μια "αξιέπαινη απόφαση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: