Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Μπουκάλια εναντίον τρόικας (www.Kathimerini, 28/2/2014 ώρα 14:45)

.............................................................



Μπουκάλια εναντίον τρόικας

 



Έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραμένουν καθηγητές και σχολικοί φύλακες, που διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, αν και με δυσκολία, στη λεωφόρο Β. Σοφίας, καθώς πλέον οι διαδηλωτές έχουν περιοριστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις στο πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο.
Σύμφωνα με πρόσφατες πλήροφορίες, νωρίτερα εξαγριωμένοι διαδηλωτές κυνήγησαν τα αυτοκίνητα που μετέφεραν τους εκπροσώπους της τρόικας, μετά την συνάντησή τους με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη και πέταξαν μπουκάλια εναντίον τους, με αποτέλεσμα ένα από αυτά να βρει το αυτοκίνητο του Πολ Τόμσεν. Τα ΜΑΤ, νωρίτερα, προσπάθησαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές για να μπορέσουν να βγουν από το υπουργείο οι εκπρόσωποι της τρόικας.
Ένταση επικρατεί από νωρίς το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, όπου συνεχίζονται τα μικροεπεισόδια έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην πλατεία Συντάγματος, μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων.
Νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου έγινε η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και των μελών της Τρόικας.
Σε περιορισμένης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν λιποθυμίες διαδηλωτών -μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος- ενώ η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.
Καθηγητές, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης γύρω στις 06:30, απωθήθηκαν από  την Αστυνομία. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγινε χρήση χημικών και προσήχθησαν 17 άτομα, ανάμεσα στα οποία ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.
Τα επεισόδια συνεχίστηκαν αργότερα, έξω από  το υπουργείο Οικονομικών, όπου συναντώνται οι επικεφαλής της τρόικας και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόσο τον κ. Μητσοτάκη όσο και τους εκπροσώπους των δανειστών υποδέχθηκαν με συνθήματα και γιουχαΐσματα καθαρίστριες που υπάγονται στο υπουργείο Οικονομικών και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Λίγη ώρα αργότερα έφθασαν στο σημείο σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί, που επιχείρησαν να κλείσουν τον δρόμο που έξω από το υπουργείο, αλλά απωθήθηκαν με χρήση χημικών από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Υπενθυμίζεται ότι η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, είχε απευθύνει κάλεσμα προς όλα τα διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας στην Περιφέρεια Αττικής για να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που είχει προγραμματιστεί για τη 1 το μεσημέρι μπροστά από το υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: