Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Όταν εξευτελίζεται η πολιτική...: Στη Νέα Δημοκρατία η εκλεγμένη με το ΛΑΟΣ ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλλα (http://www.imerisia.gr, 21/2/2014)

.............................................................
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ

Στη Νέα Δημοκρατία η εκλεγμένη με το ΛΑΟΣ ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλλα

Στη Νέα Δημοκρατία η εκλεγμένη με το ΛΑΟΣ ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλλα

Επισημοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο «γάμος» της ευρωβουλευτή Νίκης Τζαβέλλα με την Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, μετά την συνάντηση που είχαν στο πρωθυπουργικό μέγαρο.
Η εκλεγμένη με το ΛΑΟΣ ευρωβουλευτής εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ενόψει των Ευρωεκλογών ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά για συσπείρωση της κεντροδεξιάς αλλά και όλων των Ελλήνων πολιτών που πιστεύουν ότι η χώρα μας πρέπει να παραμείνει σταθερά στην Ευρωπαϊκή της πορεία».
«Την επόμενη πενταετία θα οικοδομηθεί η νέα προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σ' αυτό τον αγώνα για το Ευρωκοινοβούλιο θα είμαι παρούσα με τη Νέα Δημοκρατία», κατέληξε η ευρωβουλευτής.
Ποια είναι η Νίκη Τζαβέλλα
Η γεννημένη το 1947 πολιτικός ήταν μέχρι πρότινος στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και αργότερα του ΛΑ.Ο.Σ. με το οποίο και εξελέξη στην Ευρωβουλή το 2009.
Σπούδασε Οικονομικά στα Πανεπιστήμια Howard (ΗΠΑ) και Leeds (Ηνωμένο Βασίλειο).
Μετεκπαιδεύτηκε ως υπότροφος της American Field Service, του Eisenhower Foundation, του OECD και του Adenauer Stiftung.
Επί κυβέρνησης Μητσοτάκη διετέλεσε διοικητής του ΟΑΕΔ (1989-1993), ενώ υπήρξε επίσης αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Αποκατάστασης Ομογενών εξ Αλβανίας, αντιπρόεδρος της εταιρείας INTRACOM, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη και εντεταλμένη Σύμβουλος Διεθνούς Ανάπτυξης του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ.*
Κατά την περίοδο 1998-2009 ήταν μέλος της Διεθνούς Επιτροπής του Πρύτανη της Σχολής John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

*Σημείωση: Η έντονη γραμματοσειρά και η υπογράμμιση είναι δική μου. Οι λόγοι, φαντάζομαι, θα σας είναι ευνόητοι. Για να εκφράσετε τον θαυμασμό σας στην πολιτική σταθερότητα της γυναικός. Νομίζω ότι η πολιτική της σταδιοδρομία είναι, ιδιαίτερα για τους νέους μας, παραδειγματική! Θαυμάστε την!

Δεν υπάρχουν σχόλια: