Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Κύπρος: Καταψηφίστηκε το ν/σ για τις αποκρατικοποιήσεις (27 Φεβ 2014 | tvxsteam tvxs.gr)

...........................................................

Κύπρος: Καταψηφίστηκε το ν/σ για τις αποκρατικοποιήσεις

tvxs.gr/node/149658
 
 
 
Φωτογραφία: Κάτια Χριστοδούλου/EPA

Απέρριψε το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών η κυπριακή Βουλή με 25 ψήφους υπέρ, 25 κατά και με 5 αποχές. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ, 3 βουλευτές του ΔΗΚΟ, ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας. Κατά ψήφισαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ, ο βουλευτής των Οικολόγων και η Συμμαχία Πολιτών. Αποχή τήρησαν πέντε βουλευτές του ΔΗΚΟ.
Αμέσως μετά την καταψήφιση, η τρόικα φέρεται να άσκησε πιέσεις για την τέταρτη δόση του δανείου, της οποίας ήταν προαπαιτούμενο το νομοσχέδιο. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο. 
Σε κλοιό διαδηλωτών
Νέα μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο το απόγευμα της Πέμπτης, έξω από την Βουλή, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου. 
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό, τα οποία έγραφαν «Βουλευτές προστατέψτε τον τόπο», «Αποκρατικοποίηση=ακριβότερο ρεύμα», «Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ» και «Δεν προσφερόμαστε για πώληση».
Οι διαδηλωτές υπολογίζονται γύρω στις 6.000 και η αστυνομία είχε λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς την Δευτέρα αρκετοί διαδηλωτές επιχείρησαν να καταλάβουν το κτίριο της Βουλής και πετούσαν πορτοκάλια και μπουκάλια νερού στα παράθυρα του κτιρίου. Εργαζόμενοι της ΑΗΚ προκάλεσαν επίσης ζημιά στη γεννήτρια του κτηρίου, με αποτέλεσμα οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι στο Κοινοβούλιο να εγκλωβιστούν, αφού οι ηλεκτρικές πόρτες κλείδωσαν αυτόματα.
Έτσι σήμερα είχαν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα τόσο στη βόρεια πλευρά του κτιρίου της Βουλής, που γειτνιάζει με τον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας όσο και επί της Λεωφόρου Νεχρού στα ανατολικά και στα δυτικά. Συρματοπλέγματα τοποθετήθηκαν στα κάγκελα του χώρου στάθμευσης του παλιού νοσοκομείου, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούσαν όλα τα σημεία στα οποία ήταν τα κιγκλιδώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: