Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Το κιτς ταιριάζει και στην Αριστερά!... Ο Αλέξης Τσίπρας στο γήπεδο με τη φανέλα του... Τσάβες (http://www.imerisia.gr, 26/2/2014)

............................................................

Παραβιάζω τη δεοντολογία και σχολιάζω από τα πριν την είδηση

Το κιτς ταιριάζει και στην Αριστερά!...

Μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορώ να ανεχθώ την παρακάτω είδηση που αλίευσα σήμερα από το διαδίκτυο. Προγράμματα, διακηρύξεις, προτάγματα, τακτικές και στρατηγικές καταρρέουν μπροστά στην αντιαισθητική φωτογραφία που ακολουθεί. Ποιος σύμβουλος επικοινωνίας πρότεινε στον ηγέτη της ευρωπαϊκής αριστεράς και αυριανό πρωθυπουργό της χώρας αυτή τη συμμετοχή στο τουρνουά "Ούγκο Τσάβες" (άκουσον, άκουσον! να διοργανώσουν κι άλλα αντίστοιχα Τσε Γκεβάρα, Καρλ Μαρξ, Ίλιτς Ουλιάνοφ Λένιν και άλλων αριστερότατων επωνύμων) και αυτή τη φωτογράφιση; Να την δείξουν αυτήν την είδηση (μαζί με τη φωτογραφία) στους άνεργους, σ' αυτούς που πεινάνε, στο χειμαζόμενο κοσμάκη ως κίνηση παρηγορίας στα δεινά τους. Σίγουρα θα τους έχει κερδισμένους ψηφοφόρους στις εκλογές που έρχονται. Αχ ποιητή μου πόσο δίκιο είχες


...Πότε θ’ ανθίσουνε τούτοι οι τόποι;
Πότε θα `ρθούνε κανούργιοι ανθρώποι
να συνοδεύσουνε την βλακεία
στην τελευταία της κατοικία;

Νίκος Γκάτσος από την "Ελλαδογραφία" τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι τραγουδησμένο από τον Μίκη Θεοδωράκη (δίσκος "Τα Παράλογα", 1976)

ΔΩΡΟ

Ο Αλέξης Τσίπρας στο γήπεδο με τη φανέλα του... Τσάβες

Ο Αλέξης Τσίπρας στο γήπεδο με τη φανέλα του... Τσάβες

Στο γήπεδο της Νήαρ Ηστ πήγε ο Αλέξης Τσίπρας για να παρακολουθήσει το τουρνουά ποδοσφαίρου «Ούγκο Τσάβες» που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Βενεζουέλας με τη συνεργασία του Δήμου Καισαριανής. Η αθλητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης «Ο Τσάβες πέρασε από εδώ», με αφορμή την πρώτη επέτειο του θανάτου του ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης.
Στο ποδοσφαιρικό τουρνουά συμμετείχαν η ομάδα Venceremoς της Πρεσβείας της Βενεζουέλας και οι ομάδες παλαιμάχων του Απόλλωνα Ριζούπολης, του Εθνικού Αστέρα, της Διεθνούς Εκστρατείας Hasta la Victoria Siempre και η ερασιτεχνική ομάδα της Κέρκυρας Corfu FC, που αναμετρήθηκαν σε τέσσερις φιλικούς αγώνες ποδοσφαίρου. Αρκετοί παλαίμαχοι έβαλαν ξανά τα ποδοσφαιρικά, μεταξύ των οποίων οι Νίκος Μάλλιαρης, Χουάν Ραμόν Ρότσα, Νίκος Σαργκάνης, Ηλίας Ατματσίδης και Σάββας Κωφίδης.
Νικήτρια αναδείχθηκε η Hasta la Victoria Siempre που επικράτησε της Venceremoς στον τελικό. Η Hasta la Victoria Siempre προηγουμένως είχε νικήσει τις ομάδες της Κέρκυρας και του Εθνικού Αστέρα, ο οποίος είχε επικρατήσει του Απόλλωνα Ριζούπολης στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: