Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Της ζωής και του θανάτου (από την "Ελευθεροτυπία", 31/5/2011)


          Ελευθεροτυπία, Τρίτη 31 Μαΐου 2011

   Μακελειό μετά το μπαρ

    Τσακώθηκαν μέσα σε ένα μπαρ και έδωσαν ραντεβού για να ξεκαθαρίσουν τις διαφορές τους. Στο δρόμο για το σημείο της συνάντησης ο ένας από τους δύο εντόπισε ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι φίλοι του άλλου.
   Ο 26χρονος Αλβανός, που τους είδε στη λεωφ. Κηφισού στο Περιστέρι, κατάλαβε ότι ο 27χρονος -με τον οποίο είχε τσακωθεί- τους είχε καλέσει για βοήθεια, τους πυροβόλησε και σκότωσε τον έναν από αυτούς (έναν 24χρονο Αλβανό) και αμέσως μετά εξαφανίστηκε· αυτό είναι το σενάριο της αστυνομίας.
     Εκδίκηση
    Στο μεταξύ, ο 27χρονος, που είχε πληροφορηθεί όσα είχαν προηγηθεί, αποφασίζει -σύμφωνα με την Αστυνομία- να πάρει εκδίκηση. Πηγαίνει στην οδό Αχαρνών 252, όπου εργάζεται ο 40χρονος θείος του 26χρονου, και τον σκοτώνει. 

    Σχεδόν 10 μήνες μετά, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής δηλώνουν ότι εξιχνίασαν τις δύο ανθρωποκτονίες, που έγιναν στις 10 Ιουλίου του 2010 και, όπως προέκυψε, δεν ήταν άσχετες μεταξύ τους.
    Φυλακισμένος
    Οι αστυνομικοί αναζητούν τον 26χρονο και τον 33χρονο φίλο του, που ήταν μαζί του τη στιγμή της ανθρωποκτονίας. Οπως ανακοινώθηκε, ο 27χρονος βρίσκεται φυλακισμένος στη Θεσσαλονίκη από τις 8 Οκτωβρίου του 2010, όταν και συνελήφθη στην Κατερίνη, επειδή εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού σε βάρος δύο Αλβανών, απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, τον Δεκέμβριο του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: