Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ερώτηση: Υπάρχει αριστερό κιτς;... Απάντηση: Υπάρχει, υπάρχει!... Με αφορμή τη συνέντευξη της κ. Αρίστης Τσίπρα, μητέρας του πρωθυπουργού μας (http://www.protothema.gr, 18/7/2015)

............................................................

Ερώτηση: Υπάρχει αριστερό κιτς;...
Απάντηση: Υπάρχει, υπάρχει!...
 
Συνέντευξη

«Στενοχωριέμαι που ο Αλέξης πιέζεται τόσο» λέει η μητέρα του Τσίπρα

 


«Εδώ δεν προλαβαίνει να δει τα παιδάκια του, εμένα θα δει;» απαντάει όταν ερωτάται αν βλέπει καθόλου τον γιο της

«Τρεις μέρες τώρα δε μπόρεσα να κοιμηθώ. Το μυαλό μου ήταν διαρκώς στον Αλέξη και στενοχωριέμαι που πιέζεται τόσο πολύ. Έχει πέσει όλο το βάρος της χώρας μας στις πλάτες του». Με αυτά τα λόγια μίλησε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» η κυρία Αρίστη Τσίπρα για τον γιο της, Αλέξη, αλλά και για την αγωνία που βιώνει η ίδια ως μάνα.



«Από το αεροπλάνο πάει κατευθείαν στη Βουλή. Εδώ δεν προλαβαίνει να δει τα παιδάκια του, εμένα θα δει;» απαντάει όταν ερωτάται αν βλέπει καθόλου τον γιο της. Συνεχίζοντας την εξομολόγηση για τον πρωθυπουργό η 73χρονη κυρία Αρίστη λέει ότι εκείνος θέλει ο κόσμος να τον φωνάζει απλά «Αλέξη», εκφράζοντας ξανά την ανησυχία της για το γεγονός ότι «τον τελευταίο καιρό δεν τρώει και δεν κοιμάται». Τέλος δηλώνει πως εκείνη από την πλευρά της ως μάνα του λέει να κάνει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα και να προσέχει τον εαυτό του. Η απάντησή του σε αυτά, είναι να μην ανησυχεί γιατί όλα θα πάνε καλά.

Η μητέρα του πρωθυπουργού κατάγεται από την Ελευθερούπολη Καβάλας και είναι παιδί προσφύγων. Όταν ερωτήθηκε για το αν φαντάστηκε ποτέ ότι ο γιος της θα γινόταν πρωθυπουργός, απάντησε: «Πάντα ασχολούνταν με την πολιτική, αλλά δεν φανταζόμουν ποτέ πως θα φτάσει τόσο ψηλά. Καμιά φορά λέω αν ήξερα πως θα πιεζόταν τόσο, μακάρι να μη γινόταν πρωθυπουργός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: