Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

"Αριστερός εθνάρχης" - μέρος β'. Από τη φίλη στο fb Sofia Lampiki (16/7/2015)

..........................................................


"Αριστερός εθνάρχης" - μέρος β'. 
 





Αριστερός εθνάρχης, γράφει το έμμισθο κουλόγλειο.
Το αριστερός άστε το.
Ας πιάσουμε το Εθνάρχης να δούμε αν είναι τίτλος τιμής στην Ελλάδα.
Χαρίλαος Τρικούπης
ο πρώτος εκσυγχρονιστής. Καθιέρωσε το σύστημα του δικομματισμού που διέλυσε για δεκαετίες τη χώρα και οδήγησε σε διχασμό αιματηρό πολλές φορές. Εξόντωσε τους αγρότες μεταφέροντας επάνω τους,τους φόρους των μεγαλοκτηματιών. Υπηρέτησε ως δούλος την αστική τάξη εσωτερικού και εξωτερικού (Έλληνες της διασποράς) και την αγγλική πολιτική.Έκλεισε την καριέρα του με μία ταπεινωτική χρεοκοπία.
Ελευθ.Βενιζέλος.
Εκλήθη για να καταργήσει τη Βασιλεία,το έταξε,συμμάχησε με το βασιλιά. Ενέπλεξε την Ελλάδα σε δέκα χρόνια πολέμους για να πραγματοποιήσει την έωλη Μεγάλη Ιδέα. Πραξικοπηματικά παρέτεινε τη θητεία της Βουλής,της λεγόμενης των Λαζάρων. Δίχασε μαζί με τον Κωνσταντίνο τον Α τη χώρα και έστειλε τους αγγλογάλλους να βομβαρδίσουν την Αθήνα για να μπει η Ελλάδα στον ΑΠΠ. Εμπνευστής της καταστροφικής Μικρασιατικής Εκστρατείας. Υπέγραψε την Συνθήκη της Λωζάνης που παραβίαζε κάθε έννοια διεθνούς και ατομικού δικαίου με την Υποχρεωτική Ανταλλαγή Πληθυσμών.
Στη β διακυβέρνηση του έγινε κρυψίνους και καχύποπτος. Δίωξε τους κομμουνιστές με το Ιδιώνυμο που εδίωκε τις ιδέες. Τελικώς χρεοκόπησε τη χώρα το 1932.
Κων/νος Καραμανλής.
Γνήσιο τέκνο διαπλοκής ανήλθε στην εξουσία με τη στήριξη εκδοτών, παλατιού και Αμερικανών. Επί εποχής του έδρασαν τα χειροτερα παρακρατικά τάγματα. Χρεώνεται τη δολοφονία Λαμπράκη. Διέλυσε κάθε αρχιτεκτονική των πόλεων με την αντιπαροχή. Ευθύνεται για την ερήμωση της υπαίθρου. Με ένα γκασμα ξήλωσε το τραμ. Διέφυγε στο εξωτερικό με ψευδώνυμο και περούκα.
Στη β θητεία του έβαλε τη χώρα στην ΕΟΚ ολοκληρώνοντας το έγκλημα του Ανήκομεν (είμαστε ιδιοκτησία) εις την Δύσιν. Η διακυβέρνηση του ως πρωθυπουργού ήταν κατασταλτική με νεκρούς και σύμφωνη με τις εντολές της χουντικής διαπλοκής που ουδέποτε καθάρισε.
Ξεπλύθηκε απ το ΠΑΣΟΚ ως ΠτΔ.
Τέτοιος εθνάρχης θα γίνει κι ο Τσίπρας.
Αλλά όχι αριστερός.
Υπηρέτης των συμφερόντων όπως και οι παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: