Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

Όταν μια Συριζαία βάζει τα πράγματα και τους συντρόφους της στη θέση τους...

........................................................


 

Δεν έχουμε ούτε μια μέρα στη διάθεσή μας για χαλάρωση. Στην τσίτα όλοι μας.
Εν πρώτοις όμως, ας κάνουμε μια σύντομη ανακεφαλαίωση:
-Με την απόφαση για το δημοψήφισμα, ΔΕΝ συμφώνησαν όλοι εντός Σύριζα. Και κάποιοι /κάποιες το πολέμησαν με κάθε τρόπο. Η παράταξη του λαού την Παρασκευή 3 Ιουλίου στο Σύνταγμα, ήταν απάντηση και στους "έξω" και στους "μέσα". Και επειδή οι "έξω" είναι γνωστοί, να μην ξεχάσουμε τους "μέσα":
-Στελέχη και μέλη της πρόσφατα συγκροτηθείσας "ενωτικής" τάσης, τη Δευτέρα το απόγευμα περίμεναν ακύρωση του δημοψηφίσματος.
-Χρυσόγονος, Κούλογλου, Τσουκαλάς τάχθηκαν δημοσίως εναντίον
-Βεργόπουλος, Μελάς, Ρομπόλης (καθηγητές), τάχθηκαν εναντίον
-Ο Δ. Παπαδημούλης, κράτησε αποστάσεις
και η Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής, την πιο κρίσιμη ώρα, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της ΓΕΣΕΒΕ, του ΣΕΠΠΕ και ΣΕΤΕ, που τάχθηκαν εναντίον του δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι το στρεβλό μοντέλο της οικονομίας. Πήγαμε δηλαδή πίσω και από το 2010, στην εκτίμηση των αιτιών της κρίσης στην Ελλάδα.
-Τέλος υπάρχει το θέμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Ο Γιάννης Δραγασάκης, 48 ώρες πριν το δημοψήφισμα, δήλωσε ότι επενδύει στο "αμοιβαίο όφελος", με τους δανειστές και "εταίρους'.
-Γιάννη, δεν υπάρχει αυτή η συνθήκη. Η το καταλαβαίνεις, ή παραιτείσαι.

                                                    Φλώρα Νικολιδάκη
                                               11 πμ, 6/7/2015  facebook

 .........................................................................

  • Όσο για τον θεσμικό ρόλο της Ρένας Δούρου: δύο περιφερειάρχες έχει ο Σύριζα στο σύνολο των περιφερειών της χώρας. Ο ένας, ο Γαλιατσάτος βγήκε αμέσως και στήριξε την απόφαση της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα. Επίσης όλες; οι άλλες περιφέρειες, αλλά και οι δήμοι που ελέγχονται από ΝΔ και Πασοκ, πήραν αμέσως θέση υπέρ του ΝΑΙ. Αυτοί δεν έχουν θεσμικό ρόλο? Και επί της ουσίας: Εκ του νόμου τα περιφερειακά συμβούλια και οι περιφερειάρχες είναι πολιτικά όργανα. Οχι κάθε φορά ό,τι μας συμφέρει, ό,τι μας βολεύει και δεν μας εκθέτει


  •  κ. Ερμείδη αυτό που με ενοχλεί και είμαι αντίθετη, είναι η στάση των στελεχών του Σύριζα που κατέχουν δημόσια θέση, τα ονόματα των οποίων, καθόλου τυχαία, αναφέρω στο δημοσίευμά μου. Και η ιστορία περί των οργάνων που πρέπει να θέτουμε τις απόψεις μας, αφορά άλλα θέματα. Αυτό μου έλειπε, να αντιμετωπίζω μια δημόσια δήλωση στελέχους του κόμματος με τοποθέτηση στην ΟΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: