Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Αποχαιρετώντας τη δασκάλα που έπεσε και σκοτώθηκε ενώ στόλιζε το σχολείο! (http://www.protothema.gr, Web only 05/12/2012)

...........................................................

Τραγωδία σε σχολείο της Θεσσαλονίκης

Δασκάλα έπεσε και σκοτώθηκε ενώ στόλιζε το σχολείο!

http://www.protothema.gr, Web only

05/12/2012  13:44

 
 



Από ύψος 10 μέτρων έπεσε η δασκάλα του 21ου Δημοτικού Σχολείου της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη, που βρήκε ακαριαίο θάνατο, σήμερα το πρωί, κατά το χριστουγεννιάτικο στολισμό του σχολείου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Αστυνομία, η δασκάλα, 41 ετών, ανέβηκε στην ταράτσα του σχολείου προκειμένου να στολίσει την πρόσοψη του κτιρίου.

Πάτησε σε κεραμοσκεπή που στηριζόταν, ωστόσο, σε ψευδοροφή, με αποτέλεσμα να ανοίξει τρύπα και να βρεθεί στο κενό, πέφτοντας στο κλιμακοστάσιο.

Αρχικά είχε διαρρεύσει ότι η άτυχη δασκάλα έχασε τη ζωή της στη διάρκεια του στολισμού σχολικής αίθουσας.
           
Eν τω μεταξύ, πριν από λίγα λεπτά έφτασε η νεκροφόρα στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για να παραλάβει τη σορό της άτυχης δασκάλας. Όσοι μαθητές έχουν παραμείνει στο σχολείο κρατούνται μέσα στις αίθουσες. Οι γονείς αρκετών παιδιών ήρθαν στο  σχολείο και τα παρέλαβαν. «Είναι τραγικό να μπαίνει νεκροφόρα σε σχολείο», σχολίασε, σύμφωνα με το thestival.gr, ένας από τους γονείς που βρίσκονται στο σημείο.

Σχόλιο - αποχαιρετισμός: Με τέτοια τραγικά περιστατικά αναρωτιέμαι για το νόημα της απόκρυψης των προσωπικών στοιχείων του κεντρικού προσώπου της τραγωδίας. Τα "προσωπικά δεδομένα", που λέμε; Ξέρετε η δασκάλα έχει ονοματεπώνυμο, έχει δικούς της ανθρώπους που την περίμεναν να γυρίσει σπίτι, έκανε όνειρα για τις γιορτές και με τους μαθητές της και με τους οικείους της, και έφυγε κάνοντας κάτι πολύ περισσότερο από τα διδακτικά της καθήκοντα. Στόλιζε το σχολείο! Κι ας μην ήταν υποχρεωμένη. Δεν διεκπεραίωνε τυπικώς τη δουλειά της, κατέθετε ολοκληρωτική (ψυχή τε και σώματι) παρουσία. Δηλαδή η τραγική αυτή συνάδελφος έχει - ναι, ακόμα έχει - π ρ ό σ ω π ο. Δεν είναι ένας άψυχος και απρόσωπος "δημόσιος υπάλληλος", ο εκλογικός πελάτης που είχαν υπ' όψη τους κυβερνήσεις και κόμματα όταν ασελγούσαν - ρουσφετολογώντας - πάνω του. Ούτε ο εκπρόσωπος του "διεφθαρμένου" δημόσιου τομέα, που θέλουν τώρα να τον "καθαρίσουν"  Ούτε το άδειο πορτοφόλι που, παρ' ότι άδειο, συνεχίζουν να του βάζουν χέρι οι άθλιοι πολιτικάντηδες. Κι αν διαμαρτυρηθεί, του επισείουν την απειλή της διαθεσιμότητας. 
Η δική της αγάπη δεν ήταν και δεν είναι "απρόσωπη", είχε και έχει "όνομα, έχει σώμα και θρησκεία", και τη λένε "γιορταστικό βλέμμα και χαμόγελο των παιδιών, καθώς θα σηκώνουν τα μάτια τους ψηλά να δουν τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στην ταράτσα του 21ου Δημοτικού Σχολείου της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη". 


Δεν υπάρχουν σχόλια: