Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Γ.Α. Παπανδρέου: "Αν οι πολίτες διαδηλώνουν στους δρόμους..." - το χοντρό δούλεμα και η κοροϊδία της δυναστείας Παπανδρεου συνεχίζεται.


Από εδώ δανεισμένες οι προκλητικές δηλώσεις του ΓΑΠ

...Αν οι πολίτες διαδηλώνουν στους δρόμους δεν είναι μόνο για τα μέτρα λιτότητας, αλλά και για την αδικία που βιώνουν, και το όραμα για πιο δημοκρατικές κοινωνίες, υπογράμμισε κατά την ομιλία του στη Σοσιαλιστική Διεθνή ο Γ. Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα...

...Γιατί δεν πήρα εγώ αυτά τα άδικα μέτρα, εγώ απλώς προήδρευα, σαν τον μπαμπά μου στην Ελούντα, ή σαν τον παππού μου στη "Μεγάλη Βρετανία" το '44 που αιματοκύλισε τον κόσμο - 21 νεκροί ήταν μόνο η αρχή για τα "Δεκεμβριανά", αλλά προσέξτε το γ' ενικό ή γ' πληθυντικό στους λόγους των άθλιων πολιτικών μας, πουθενά α' πρόσωπο, πχ "τα άδικα μέτρα που πήραμε" κλπ Στην πολιτική ζωή αυτού του δύσμοιρου τόπου, η γλώσσα δεν είναι μέσο επικοινωνίας, ή μέσο που φανερώνει ή αποκαλύπτει σκέψεις και αισθήματα, είναι μέσο παραπλάνησης, συσκότισης και απόκρυψης της αλήθειας. Οπότε, γι' άλλη μια φορά, άι σιχτίρ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: