Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Αρκάς: «Σ' αυτή τη χώρα είναι επικίνδυνο να είσαι με τους άλλους... Οποιοι και να είναι αυτοί» (http://www.tovima.gr, 26/06/2015)

..................................................................

 Προτρέχω με δικό μου σχόλιο: Δεν είχα πάρει είδηση ότι είχε συμβεί αυτός ο τραμπουκισμός εναντίον του Αρκά. Καθυστερημένα, πολύ μάλιστα, τον αποδοκιμάζω. Σήμερα 25/3/2016 την ώρα που υπερηχητικά της πολεμικής μας αεροπορίας, κατ' εντολήν της "πρώτη φορά (ή δεύτερη φορά καλύτερα;) αριστερής κυβέρνησης" αυλακώνουν τον αττικό ουρανό, το lettering του Αρκά βρίσκει την πραγμάτωσή του...

 

 

Αρκάς: «Σ' αυτή τη χώρα είναι επικίνδυνο να είσαι με τους άλλους... Οποιοι και να είναι αυτοί»

Bullying κατά του σκιτσογράφου - Τον κατηγορούν ότι χρηματίζεται γιατί σατιρίζει την κυβέρνηση - Αντίδραση Παπαδημούλη
Αρκάς: «Σ' αυτή τη χώρα είναι επικίνδυνο να είσαι με τους άλλους... Οποιοι και να είναι αυτοί»



 
 
Επανεμφανίστηκε η ιστοσελίδα του σκιτσογράφου Αρκά με ένα δημοσίευμα και ένα σκίτσο.
«Επαναφέρουμε τη λειτουργία της σελίδας, γιατί η διακοπή της πήρε υπερβολικές διαστάσεις και γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης απ’ όλες τις πλευρές. Ζούμε σε άγριους, τρελούς και επικίνδυνους καιρούς...»
To bullying στον σκιτσογράφο
Κάποια από τα σκίτσα που δημιούργησε ο έλληνας σκιτσογράφος Αρκάς τα οποία ανέβηκαν στην επίσημη σελίδα του στο Facebook προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων και απειλών από κάποιους που θεώρησαν ότι πολεμάει την κυβέρνηση και τον κατηγορούν ότι χρηματίζεται.
Στο επίμαχο σκίτσο εμφανίζεται ένας άντρας που λέει: «Εχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Είναι άνθρωποι που πατάνε γερά στον αέρα».
Οι αντιδράσεις και οι απειλές ήταν τόσο έντονες που η επίσημη σελίδα του στο Facebook διέκοψε εδώ και λίγες ώρες -και μέχρι νεωτέρας- κάθε ανάρτηση.
Γράφει μάλιστα χαρακτηριστικά: «Με εντολή του Αρκά η σελίδα αναστέλλει τις αναρτήσεις μέχρι νεωτέρας. Ο διαχειριστής». Σε άλλη ανάρτηση ο διαχειριστής έκανε λόγο για πολιτική βαρβαρότητα.
Πολύ μεγάλες είναι οι αντιδράσεις για τον πόλεμο που δέχεται ένας σκιτσογράφος για τα σκίτσα του. Κάποιο μάλιστα ενθυμούνται την επίθεση στο σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo στο Παρίσι όπου δολοφονήθηκαν 12 εργαζόμενοι στο περιοδικό μεταξύ των οποίων και πολύ σπουδαίοι σκιτσογράφοι.
Μεταξύ αυτών που αντέδρασαν και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος σε tweet του αναφέρει: «Ο Αρκάς είναι κορυφαίος. Όσοι τον κατηγόρησαν για "χρηματισμό",κάνουν λάθος.Η σάτιρα κρίνει τα πάντα. Δεν χρειάζεται κατήγορους η προστάτες».

Σε άλλη ανάρτηση του διαχειριστή του ιστοτόπου τονίζεται:
«Στο κλίμα τής πολιτικής βαρβαρότητας κάποιοι παρεξήγησαν κάποιες αναρτήσεις και έκαναν κακοήθη σχόλια. Έφτασαν σε σημείο να υπαινιχθούν ότι ο Αρκάς χρηματίζεται από συγκεκριμένα κέντρα για τα σκίτσα που αναρτήσαμε.

»Δεν συμφωνούμε με την απόφαση του Αρκά, αλλά καταλαβαίνουμε απολυτά έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή απέφυγε τη δημοσιότητα, να διασύρεται από ανεγκέφαλους επειδή, χωρίς κανένα κέρδος, έδωσε την άδεια να δημοσιεύονται σκίτσα του στο FB».


Ανακοίνωση Το Ποτάμι
«Τα παιδιά της τερατογένεσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ανέχονται τη σάτιρα. Απολαμβάνουν μόνο Λάκη, Στάθη και Χάρρυ κι από Αρκά δεν καταλαβαίνουν. Σε λίγο θα απαγορεύσουν και το γέλιο.
Ας τους φρενάρουν λίγο οι προστάτες τους.
Τμήμα υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων σκιτσογράφων, τραγουδιστών και λοιπών καταδιωκόμενων»
Νεολαία ΠαΣοΚ
«Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει κάθε απόπειρα λογοκρισίας και διαδικτυακού προπηλακισμού. Η καθεστωτική προσπάθεια κάποιων να στοχοποιήσουν όποιον κάνει κριτική στην Κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία μας. Η επίθεση στον #ΑΡΚΑ θα αποτελούσε ντροπή, αν δεν ήταν ένα ακόμα επεισόδιο του γνωστού σίριαλ: όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας, δέχεται επίθεση από τα ανώνυμα τρολ μας. Δυστυχώς για κάποιους οι διαπραγματεύσεις δεν γίνονται στο twitter και στο Facebook».


Δεν υπάρχουν σχόλια: