Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

"Το εγκλημα κατα της Δημοκρατιας και οι υπερασπιστες του."γράφει ο Γ Παπαδόπουλος-Τετραδης (facebook, 19/3/2016)

............................................................


Το εγκλημα κατα της Δημοκρατιας και οι υπερασπιστες του.

Λοιπον, η πολιτικη κοινοβουλευτικη καθοδηγηση αυτου του τοπου θα επρεπε να εχει οδηγηθει στα ειδικα δικαστηρια για ενα εγκλημα, που εχει διαπραξει σε βαρος του λαου και μαλιστα σε ενα πιθανως και πλειοψηφικο κομματι του λαου. Το εγκλημα λεγεται διαφθορα της προσωπικοτητας και διαδοση απυθμενου θρασους, τα οποια εχουν γινει πια κυριαρχες νοοτροπιες της ελληνικης κοινωνιας, με τις οποιες βρισκεται αντιμετωπος καθε πολιτης καθε μερα.
Γιατι το λεω αυτο. Επειδη την εποχη πριν το 1989, που υπηρχαν ακομα ψήγματα τσιπας, η αποκαλυψη σκανδαλων πολιτικων και οικονομικων αποτελουσε ικανη συνθηκη για να αποδοκιμαζει ο λαος τους κυβερνητες του και να τους στελνει, εστω και προσωρινα στα σπιτια τους.
Το ιδιο μπορει να πει κανεις και για την περιοδο μεχρι το 2004, οπότε, θυμιζω στους αναγνωστες, οτι μετα την ηττα της πιο διεφθαρμενης κυβερνησης μεχρι εκεινη τη στιγμη, τα στελεχη του ΠΑΣΟΚ για ενα μεγαλο διαστημα δεν τολμουσαν να εμφανιστουν καν στη δημοσια σφαιρα, υπο το βαρος των σκανδαλων, που συνοδευαν τις κυβερνησεις του χρηματιστηριου, των οπλικων συστηματων, της Ζημενς, του Σκαραμαγκα και παει λεγοντας. Υπηρχε ενας φοβος. Καποια τσιπα.
Το ιδιο φαινομενο παρατηρηθηκε και μεχρι τις αρχες του 2012, που πολιτικοι απεφευγαν τις δημοσιες εμφανισεις ή καθοντουσαν σεμνα στα φαγοποτεία της χώρας, με πλατη, για να μη γινονται ευκολα αντιληπτοι, ή εισεπρατταν γιαουρτια και γιουχαίσματα οταν ο κοσμος τους επαιρνε χαμπαρι.
Απο το 2012 και δωθε, με διαρκως αυξανομενο ρυθμο, ολο και περισσοτεροι κυβερνητικοι, κοινοβουλευτικοι και εξωκοινοβουλευτικοι παραγοντες του τοπου, αφου εχουν παραδωσει απολυτως τη διακυβερνηση της χωρας σε ξενα χερια, και μαλιστα σε χερια κορακιών, εχοντας υπογραψει απο πριν αυτα που πουλανε για "μαχες" μετα, εχουν το θρασος οχι απλως να κυκλοφορουν λες και δεν τρεχει τιποτε, αλλα να υπερασπιζονται κι ολας τη δουλεία και τη ληστεια του λαου, άλλοι σαν φαρμακο και άλλοι σαν αναγκαιο κακο!!
Οι πολιτικοι παραγοντες του τοπου, κυριως μετα τη μεταπολιτευση, δεν φημιζονται για την ηθικη σχεση που εχουν μεταξυ ιδεολογιας, που πουλανε στο λαο, και πραξης, που ασκουν. Το αντιθετο μαλιστα.
Το προβλημα, ομως, γινεται πολυ σοβαρο οταν την ιδια ακριβως νοοτροπια αρχιζει και εφαρμοζει και ο λαος.
Τα γραφω αυτα επειδη, κυριως τα τελευταια 2 χρονια, με εξαρση τον τελευταιο χρονο, οπαδοι των κυβερνητικων κομματων αντι να κρυβονται στα σπιτια τους και να βγαζουν το σκασμο απο ντροπη γιαυτα που επιφερουν στο λαο οι αγαπημενες τους κυβερνησεις, τα οποια υπερασπιζονται στο ονομα του οπαδισμου τους, εχουν αντιθετως το θρασος και εμφανιζονται, ασκουν κριτικη επι παντος του επιστητου και, κορυφαιο, εχουν το θρασος να επικαλουνται και την ηθικη, την καθαροτητα, την αμεροληψια και άλλες αξίες, τις οποιες οι ιδιοι μ' αυτα που υπερασπιζονται εχουν κουρελιασει, αν τις ειχαν ποτε εντος τους!
Απο πού αντλουν αυτο το θρασος; Μα, φυσικα απο τους ιδιους τους πολιτικους τους εκπροσωπους, που επισης χωρις να εχουν ιχνος τσιπας και αντι να κρυβονται απο ντροπη, διαφημιζουν κι ολας τη ληστεια, που διαπραττουν σε βαρος του λαου, σαν αναγκαιο κακο ή στη χειροτερη περιπτωση την ωραιοποιουν αλλαζοντας Οργουελιακά τις έννοιες των λεξεων, βαφτιζοντας το ψαρι κρεας και διαφθειροντας ετσι ακομα περισσοτερο το λαο.
Για να το πω ξεκαθαρα, οταν οι Γερμανοι, οι Αυστριακοι, οι Ιταλοι και οι Βουλγαροι κατελαβαν την Ελλαδα ( χωρις να τους εχει καλεσει κανεις, οπως εγινε με τον ανεκδιηγητο Γιωργακη ) και επεβαλαν καθεστως κατοχης, ο στρατηγος Τσακαλωτος* πρωτος και στη συνεχεια ο πολιτικος Λογοθετοπουλος ανελαβαν τη διακυβερνηση-βιτρινα του τοπου, με το αιτιολογικο, οτι καποιος επρεπε να ασκει αυτη τη διοικηση στους Ελληνες.
Ο πρωτος δεν τα πηγε τοσο καλα με τους Γερμανους και αποπεμφθηκε, ενω ο δευτερος δεν μακροημερευσε και τον διαδεχθηκε ο Ραλλης. Αυτος ο τελευταιος, καλη ωρα οπως και ο ΣΥΡΙΖΑ σημερα με τους ανέλ, υπηρετησε ωραιοτατα τους κατακτητες, επικαλουμενος μαλιστα, οπως και τουτοι 
(στις δίκες που εγιναν μετα), οτι η δραση του βοηθησε τους κατακτημενους να υποφερουν λιγοτερο τα βασανα της κατοχης και των τρομερων μέτρων! Όποια ομοιοτητα με το σημερα ειναι απλως συμπτωματικη...
Η διαφορα, που χωριζει τη νοοτροπια της κυβερνησης Ραλλη, που...απαλυνε τα βασανα των κατακτημενων, με εκεινη των ΣΥΡΙΖΑιων ειναι οτι ο Ραλλης ηξερε τι πηγαινε να κανει ενω ετουτοι εδω, νομιζαν οι ανοητοι, οτι θα τα εβγαζαν περα με το θηριο, παρα τις περι του αντιθετου προειδοποιησεις καποιων απο μας.
Η ομοιοτητα, ομως, ειναι στο οτι, αφου διαπιστωσαν πολυ νωρις το πασιφανες της αδυναμιας τους και της ανικανοτητας τους να ανταπεξελθουν στη διακυβερνηση μιας υπο ξενη κατοχη χωρας, αντι να παραδωσουν σε καποιον αλλο Ραλλη την εξουσια-μαριονετα και να αναλαβουν τον ξεσηκωμο του κοσμου στους δρομους ( οπως εκαναν οι αγωνιστες της Κατοχης), συνεχιζουν και την κρατανε γερά, ξεφτυλίζοντας τον ελληνικο λαο, οπως και οι προηγουμενοι και την ιδεα της αριστερας στη συνειδηση του λαού, εγκλημα εξ ισου σοβαρο.
Το σοβαροτερο απ ολα, σπερνουν στα οπαδικα αυτια, οσων τους εχουν απομεινει ακομα, τη νοοτροπια του θρασους να υπερασπιζονται μια ακομα κατοχικη κυβερνηση, με μια εξοντωτικα αντιλαϊκή δεξια πολιτική αφαιμαξης οχι μονο εισοδηματων, αλλα και βασικων εργασιακων και πολιτικων δικαιωματων, καλη ωρα σαν την τελευταια, οπου εργαζομενοι θα αποζημιωνουν εργοδοτες σε περιπτωσεις ατυχηματων (!)
Ταυτοχρονα, με την παντελη ασχετοσυνη τους στην ικανοτητα διοικησης, την οποια δεν εχουν ασκησει ποτέ ουτε σε επιπεδο πιτσαρίας, ασκουν μια εξωτερικη πολιτικη αδυναμιας αντι ισχυος (διοτι οποιος ειναι φτωχος ειναι και αδυναμα εξαρτωμενος απο τους δανειστες του), που την κανει ακομα δεινοτερη η παντελης ελλειψη πατριωτικης συνειδησης, τουλαχιστον σαν αυτη που ειχαν εκεινοι που εφτιαξαν το Εθνικο Απελευθεροτικο Μετωπο.
Κυριως, επειδη αυτοι που απαρτιζουν τη σημερινη κυβερνηση και το πληθος των οπαδων που τους εχουν απομεινει δεν ειναι παρα ιδεολογικα απολιθωματα αυτου που οι μαρξιστες της Ευρωπης μετα το 1960 αποκαλεσαν "χυδαιο μαρξισμο", μιας οικονομιστικης, αποστεωμενης απο ανθρωπια θεωριας, οπου μια ειναι η αξια, η Οικονομια, ο ανθρωπος σαν δυναμη φραγκων δηλαδη, ακριβως οπως βλεπει τον ανθρωπο και η κεφαλαιοκρατια!
Οι ανθρωποι αυτοι δεν εχουν ουτε την αυτογνωσια του ΚΚΕ, ουτε καμια σχεση με την Ευρωαριστερα, ουτε καν με τη σοσιαλδημοκρατια. Ιδεολογικα ειναι ακομα σε ενα νεφελωμα, λιγο απο 1864, λιγο απο 1917, πολυ απο Σταλιν, λιγο απο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, παρα πολλη μυθολογια και πάρα πολυ Μπάχαλο του δρόμου, εχοντας πληρη αδυναμια να ξεχωρισουν το ανταρτικο πολης απο την κοινη αλητεια. Μπαχαλο να ναι κι ο,τι να ναι!
Το πιο σημαντικο, που φαινεται στη διακυβερνηση ειναι στη νοοτροπια των οπαδων: Εχουν μεσανυχτα απο Δημοκρατια, την οποια τηρουν τυπικα στο εσωτερικο του κομματος (τυπικα, γιατι οι πισωπλατες δινουν και παιρνουν σε βαθμο εξοργιστικο)**, αλλα δεν την επιφυλασσουν και δεν την αναγνωριζουν σε κανεναν εκτος του κομματος και του οπαδισμου. Ολοι οι αλλοι ειναι εχθροι.
Αυτοι, λοιπον εν ολιγοις, ειναι εκεινοι που κυβερνανε σημερα τον τοπο και αυτοι ειναι εκεινοι που τους υπερασπιζονται, οπως θα υπερασπιστουν και τη νεα σφαγη εισοδηματων και δικαιωματων με διαφορες στρεψόδικες "λογικες", με τις οποιες θα γεμισουν τα ΜΜΕ (και το αμορφωτο και αφασικο διαδικτυο), τα οποια ελεγχουν στην πλειοψηφια τους, εκβιαζοντας, οπως και οι προηγουμενοι, επικαλουμενοι, οπως ολοι οι αντιδημοκρατες, τη Δημοκρατια.
Ποια Δημοκρατια!
Των προεδρικων διαταγματων, οπως εκαναν οι προηγουμενοι;
Των διαρκων διορισμων των δικων τους παιδιων οπως εκαναν οι προηγουμενοι;
Της μονοκομματικης αλωσης του κρατους, οπως δεν εκαναν οι προηγουμενοι, που τουλαχιστον μοιραζαν διακομματικα αυτη τη διαφθορα;
Της αδιαφανειας σε εργα του δημοσιου, οπως εκαναν οι προηγουμενοι;
Της καταστροφης του παραγωγικου τομεα της οικονομιας για να σωθει ενα ψηφοθηρικο δημοσιο πραιτωριανων, οπως εκαναν οι προηγουμενοι;
Της παραγωγης αμορφωτων και ουσιαστικα αγραμματων νεων απο τα σχολεια της μηδενικης Παιδειας, στο βωμο ενος σαπιου συνδικαλισμου, που τον εθρεψαν και τον γιγαντωσαν αγκαλια με τους προηγουμενους;
Των Πανεπιστημιων, που δεν εχουν κονδυλι ουτε για χαρτι τουαλετας και που ολο και λιγοστευουν οι διδασκοντες, σε μια πολιτικη ιδια με των προηγουμενων;
Των Νοσοκομειων, που κρατιωνται απο τον ηρωισμο των γιατρων της εφημεριας και των λιγων νοσηλευτων, περικοπτοντας τις δαπανες διαρκως, σε συνθηκες μεταπολεμικες πια, οπως και οι προηγουμενοι;
Των Αγροτων, που δεν εχουν να ακολουθησουν μια κεντρικη πολιτικη καλλιεργειας και εκτροφης ζωων και που πληρωνουν χρυσαφι τη διαπλοκη μεταξυ εταιριων, γεωπονων μεσαζοντων, οπως γινεται εδω και χρονια;
Της ονοματολογιας που θριαμβευει και τις απειλες να περισσευουν σε επιπεδο θεωριας οσον αφορα στη συλληψη του μεγαλου πλουτου και της φοροδιαφυγης, απο τα οποια δεν εχουμε δει στην πραξη ουτε τα εκατονταδες ή τα χιλιαδες ονοματα, για τα οποια μας ειχε πρηξει τα ουμπαλα ο ΣΥΡΙΖΑ, ουτε τις εισπραξεις του κρατους, ουτε τις διωξεις, ουτε την επιστροφη καποιων απο τα 200 δις, που εχουν βγει απο τη χωρα; Πώς θα γινει αυτο οταν η κυβερνηση διαπλεκεται ευθεως με ενα κομματι του εφοπλιστικου και βιομηχανικου και τραπεζικου κεφαλαιου, οπως και οι προηγουμενοι;
Της Δικαιοσυνης, ουσιαστικα εκτος λειτουργιας, οταν ο Ρουπακιας αφηνεται ελευθερος (και θα αφηνοταν και χωρις την απεργια των δικηγορων) και οταν οι δικες προσδιοριζονται σε τετοιο μελλοντικο χρονο, που ουσιαστικα ωφελειται ο απατεωνας και ο αδικοπραγών; Με παρεμβασεις δικαστικων και πολιτικων παραγοντων στο εργο δικαστων και εισαγγελεων, οπως εκαναν και οι προηγουμενοι;
Της Αστυφύλαξης, που ειναι ουσιαστικα και τυπικα ανυπαρκτη, αφου τα τμηματα ειναι απαρφανισμενα απο προσωπικο, τα ΜΑΤ δουλευουν οπως και πριν στις πλατες των διαδηλωτων και ο αρμοδιος υπουργος ξερει μονο να ψαχνει να βρει πώς θα βολεψει τα δικα τους παιδια (πραγμα που εκανε και στο υπουργειο Αμυνας οπου υπηρετουσε επι των προηγουμενων), αποπειρωμενος να ξηλωσει αυτους, που δουλευουν για να σωζουν παιδια, σαν τον Σφακιανακη της Διωξης Ηλεκτρονικου Εγκληματος;
Της Συνταξης και της Ασφαλισης, που τα εξαφανιζει με την εγκληματικη πολιτικη μη κυβερνησης εδω και ενα χρονο και κατασπαταλησης του δημοσιου ταμειου και των αποθεματικων των ταμειων, τα οποια δηθεν δανειστηκε για να τα δημευσει τωρα;
Μια καταστροφη, που την εχει φερει η ιδια, χωρις να υπηρχε λογος μεχρι περισυ τον Ιανουαριο, εξ αιτιας της συσσωρευσης ελλειμματος στον προϋπολογισμο και της επιβαρυνσης των πολιτων με ενα προσθετο χρεος πανω απο 100 δις, συμπεριλαμβανομενων και των αναγκων των τραπεζων;
Της καταληστευσης οχι μονο της μεσαιας ταξης, αλλα και ολων οσοι ειναι κατω απο τα 1000 ευρω το μηνα, με μια φορολογικη καταιγιδα, που οδηγει τον πληθυσμο σε ενδοια, οπως και οι προηγουμενοι;
Της μετατροπης της χωρας σε στρατοπεδο προσφυγων, με τη ηλιθια πολιτικη ανυπαρκτης προβλεψης της κυριας Τασιας και τζαμπα συνθηματολογιας για την Αμυγδαλεζα, με δεκαδες Αμυγδαλεζες σημερα και στο μελλον;
Της χυδαιας πρακτικης να αφηνονται 15.000 ανθρωποι να αργοπεθανουν στα νερα της Ειδομενης, με απουσα κρατικη περιθαλψη ή παρεμβαση, για να μη γινει η Ειδομενη πολος ελξης και αλλων προσφυγων; Και αυτο να ονομαζεται απο τα χειλη υπουργου "να φυγουν χωρις βια";; Η εγκαταλειψη σε αργο θανατο δεν ειναι βια αναισθητοι ;;
Ποιας Δημοκρατιας;
Της δηθεν μαχης με την τρόικα για ολα αυτα τα οποια εχουν ηδη υπογραψει απο τον Ιουνιο, τον Ιουλιο και τον Σεπτεμβριο του 2015 και που τα καθυστερουν μονο και μονο για να πουλανε αντισταση οι πολιτικοι απατεωνες;
Του σκισμενου μνημονιου, των νταουλιων, του απατεωνιστικου δημοψηφισματος, των πειραματων με το νομισμα, της σφαγης συντροφων, του προσεταιρισμου ολο και περισσοτερων πασοκων και καραμανλικων απο ενα φαυλεπιφαυλο παρελθον, που μαζευονται σαν τα κορακια που μυριζονται πτωματα; Τα πτωματα των πολιτων;
Αυτη τη Δημοκρατια χτιζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟΙ, αγκαλια με τα σαπάκια του παρελθοντος. Την κατοχικη δημοκρατια, οπου και για να πανε για κατουργημα χρειαζονται την αδεια των δανειστων! Κι αντι να κρυβονται και να ντρεπονται, μιλανε κι ολας! Και μιλανε και οι οπαδοι αυτου του αντιδημοκρατικου εκτρωματος! Δουλάκια αριβιστών, διψασμενων για εξουσια. Αυτα υπερασπιζονται.
Αντι να βγαζουν το σκασμο και να κρυβονται.

Γ Παπαδόπουλος-Τετραδης (facebook, 19/3/2016)



*Σημείωση: Προφανώς Τσολάκογλου εννοεί ο αρθρογράφος
**Σημείωση: Ούτε τυπικά τηρήθηκε η δημοκρατία στο κόμμα. Η ανατροπή αποφάσεων συνεδρίων, συνδιασκέψεων, ακόμα-ακόμα και ανώτερων καθοδηγητικών οργάνων, πιστοποιούν ότι μια ηγετική ομάδα υπό τον Τσίπρα κάνει ό,τι γουστάρει (ό,τι αφήνουν να γουστάρει οι δανειστές) στο κόμμα. Και στην όποια αντιπολίτευση έχει μείνει ακόμα μέσα, έχει επιφυλαχθεί, τηρουμένων των αναλογιών, ο ρόλος της ομάδας στελεχών που ακολουθούσαν τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη στο ΠΑΣΟΚ, ένα πράμα. Της γκρινιάρας πολύφερνης νύφης που δεν θα τη θέλει κανείς, ως φαίνεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: