Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

"Η διολίσθηση της Ευρώπης και τα σχέδια των Ισλαμιστών" από τον φίλο στο fb Κώστα Κουτσουρέλη (facebook, 22/3/2016)

.................................................................


 Η διολίσθηση της Ευρώπης και τα σχέδια των Ισλαμιστών






από τον φίλο στο fb Κώστα Κουτσουρέλη (facebook, 22/3/2016)



Με κάθε νέο τρομοκρατικό χτύπημα η Ευρώπη και η Δύση διολισθαίνουν προς τα εκεί όπου οι ζηλωτές της τζιχάντ θέλουν να τους σύρουν: πρώτον, στην αμεσότερη στρατιωτική εμπλοκή τους στα πεδία της μάχης, σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη και αλλού, και δεύτερον, στην εσωτερική κοινωνική πόλωση που γιγαντώνει τον ακραίο λαϊκισμό και περιθωριοποιεί τις συνετές φωνές.
Οι ισλαμιστές ξέρουν άριστα ότι έχουν δυο χρυσές ευκαιρίες εμπρός τους: το βρετανικό δημοψήφισμα του καλοκαιριού και τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, απώτερα τις γαλλικές εκλογές του 2017. Αν κατορθώσουν με τη μεθοδευμένη διασπορά πανικού να βγάλουν την Μεγάλη Βρετανία από την ΕΕ και να παραδώσουν τον Λευκό Οίκο στα χέρια του Τραμπ, πολλώ δε μάλλον το Μέγαρο των Ηλυσίων σ' εκείνα της Λε Πεν , θα έχουν επιτύχει να βλάψουν τα ζωτικά συμφέροντα της Δύσης περισσότερο απ' όσο το κατόρθωσε η Σοβιετική Ένωση όλο τον Μεταπόλεμο.
Και όλα δείχνουν ότι στρατηγικά εκεί πλέον αποσκοπούν. Όπως συνέβη και με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, ακόμη και μια πρόσκαιρη ήττα του Ισλαμικού Κράτους στην Εγγύς Ανατολή δεν θα είναι καταδικαστική γι' αυτούς, στο μέτρο που κάθε παρέμβαση της Ευρώπης και των ΗΠΑ διευρύνει όχι μόνο στον αραβομουσουλμανικό κόσμο αλλά και μέσα στις ίδιες δυτικές κοινωνίες τη δεξαμενή των ανθρώπων από όπου στρατολογούν τους καμικάζι και τους πολεμιστές τους.
Ο αντικειμενικός τους στόχος είναι ο στόχος κάθε ανταρτοπολέμου: όχι η κατίσχυση επί του αντιπάλου στο άμεσο πεδίο της μάχης, αλλά η ηθική και ψυχική εξάντλησή του στα μετόπισθεν ώστε να εξαναγκαστεί να αποσυρθεί εντέλει μόνος του από τις περιοχές των ζωτικών τους συμφερόντων. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι για να επικρατήσουν στη Συρία ή στο Ιράκ, πρέπει πρώτα να μετατρέψουν σε μόνιμο σφαγείο το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο. 

Όλα δείχνουν ότι αυτός ο πόλεμος θα είναι μακράς διαρκείας και ανείπωτης βαναυσότητας. Και θα έχει ως θύματά του όχι μόνο ανύποπτους διαβάτες ή επιβάτες, αλλά κυρίως τους ίδιους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Για την ακροδεξιά και τους λαϊκιστές της αυτοί οι τελευταίοι είναι απλώς οι εύκολοι, αποδιοπομπαίοι τράγοι. Για τους τζιχαντιστές (που τους υποτιμούμε ηλιθιωδώς όταν τους βαφτίζουμε "φανατικούς" και νομίζουμε μ' αυτό ότι ξεμπερδέψαμε) είναι κάτι πολύ χειρότερο: άβουλα όργανα, πολεμοφόδια αναλώσιμα για την επίτευξη του τελικού σκοπού, κρέας για να ταΐσουν τα κανόνια του Ιερού τους Αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: