Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

Σοκ! Αυτοπυρπολήθηκε 17χρονη μετά την απελευθέρωση του βιαστή της! (Στο Πακιστάν) (http://www.imerisia.gr, 15/3/2014)

..........................................................

ΘΥΜΑ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ

Σοκ! Αυτοπυρπολήθηκε 17χρονη* μετά την απελευθέρωση του βιαστή της!

Σοκ! Αυτοπυρπολήθηκε 17χρονη μετά την απελευθέρωση του βιαστή της!


Μία 17χρονη Πακιστανή, ο οποία είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού, αυτοπυρπολήθηκε χθες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μια έκθεση της αστυνομίας η οποία οδήγησε στην αποφυλάκιση του βασικού υπόπτου για την επίθεση που δέχτηκε, σύμφωνα με έναν γιατρό και τον αδελφό της.
Ο βιασμός και άλλες μορφές σεξουαλικής επίθεσης και ενδοοικογενειακής βίας είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στο βαθιά συντηρητικό Πακιστάν, αλλά αυτού του είδους οι δημόσιες πράξεις διαμαρτυρίας από κακοποιημένες γυναίκες είναι σπάνιες.
Η Αμίνα Μπίμπι, φοιτήτρια, περιλούστηκε χθες Πέμπτη με βενζίνη και στη συνέχεια αυτοπυρπολήθηκε έξω από αστυνομικό τμήμα κοντά στην πόλη Μουτζαφαργκάρ στην ανατολική επαρχία Πουντζάμπ.
Βίντεο που τράβηξε ένας περαστικός απεικονίζει μία γυναίκα με ισλαμική μαντίλα τυλιγμένη στις φλόγες με εμφανή την έκφραση του πόνου στο καμένο πρόσωπό της. Η 17χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά σήμερα το πρωί υπέκυψε στα τραύματά της.
Η Μπίμπι δεν μπόρεσε να ανεχθεί την απόφαση της αστυνομίας να αποφυλακίσει τον βασικό ύποπτο της επίθεσης, είπε ο αδελφός της Γκουλάμ Σαμπίρ στο Ρόιτερς. "Ήταν ήδη συντετριμμένη για την τραυματική εμπειρία που υπέστη, αλλά μετά την απελευθέρωση του κατηγορούμενου έχασε κάθε ελπίδα για απονομή δικαιοσύνης και αυτοπυρπολήθηκε", είπε ο Γκουλάμ Σαμπίρ.
Η φοιτήτρια βιάστηκε από πέντε άνδρες ενώ επέστρεφε στο σπίτι της από το κολέγιο όπου φοιτούσε στις 5 Ιανουαρίου, πρόσθεσε ο ίδιος. "Βρισκόμουν μαζί της στις 5 Ιανουαρίου όταν πέντε άνδρες την απήγαγαν υπό την απειλή περιστρόφου και την μετέφεραν αλλού. Δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα γιατί
ήταν οπλισμένοι".
Μετά τον θάνατό της, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει την υπόθεση. "Φαίνεται ότι η υπόθεση δεν διερευνήθηκε επαρκώς. Θέσαμε σε διαθεσιμότητα και υπό κράτηση τον επικεφαλής της έρευνας Ράνα Ζουλφικάρ", δήλωσε ο Τσόντρι Ασγκάρ, υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας.
ΑΠΕ


*Σχολιάζω με πίκρα αφόρητη: Το κορμάκι της λαμπάδα ελευθερίας και πολιτισμού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: