Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

"Έκανε «δουλειές» για τη Χρυσή Αυγή για να συντηρήσει την οικογένειά του" (http://www.protothema.gr, 22/11/2012)

...........................................................


22χρονος συνελήφθη να μεταφέρει βόμβες μολότοφ στο Βόλο

Έκανε «δουλειές» για τη Χρυσή Αυγή για να συντηρήσει την οικογένειά του

Web only
22/11/2012  12:04

 



Πρόκειται για έναν 22χρονο, πατέρα ενός μωρού παιδιού, που συνελήφθη στις 15 Νοεμβρίου στο Βόλο, όταν διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μολότοφ και φυσίγγια με το αυτοκίνητό του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έκανε «θελήματα» για τη Χρυσή Αυγή.

Ο 22χρονος, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», φέρεται να ομολόγησε αρχικά ότι στόχος του ήταν να πυρπολήσει αυτοσχέδιο τζαμί στο Βόλο και ισχυρίστηκε πως ενεργούσε κατ' εντολήν μελών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι κατά καιρούς του εξασφάλιζαν μεροκάματα σε αγροτικές εργασίες.

Όπως είπε στην εφημερίδα ο δικηγόρος του νεαρού, ο 22χρονος εξασφάλιζε 5-10 μεροκάματα που χρειαζόταν για να συντηρήσει την οικογένειά του.
Μαζί με τον 22χρονο συνεληφθησαν και άλλα δύο άτομα, 21 και 26 ετών, που όμως αθωώνονται με την κατάθεση του νεαρού που υποστήριξε ότι δεν γνώριζαν ότι μετέφερε στο αυτοκίνητό του βόμβες μολότωφ.
 Ωστόσο, σε έρευνα στα σπίτια τους βρέθηκαν εφημερίδες της Χρυσής Αυγής, φυλλάδια και φέιγ βολάν με προπαγανδιστικό υλικό του κόμματος, ενώ όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ κατασχέθηκαν επίσης δύο μαχαίρια, κουκούλες και κενά μπουκάλια.

Πάντως,στελέχη της Χρυσής Αυγής Μαγνησίας, απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας, διέψευσαν ότι οι συλληφθέντες είχαν οποιαδήποτε σχέση με το κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: