Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Aν δεν μπορείς και θέλεις δημόσια τηλεόραση, παραιτήσου κύριε Παπούλια! / Παπούλιας: Δεν μπορώ να παρέμβω (enet.gr, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013)

..............................................................

Παπούλιας: Δεν μπορώ να παρέμβω

Πρέπει να υπάρχει δημόσια τηλεόραση, αλλά οι δυνατότητες παρέμβασης του προέδρου της Δημοκρατίας είναι περιορισμένες από το Σύνταγμα, μετέφερε ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος δέχτηκε τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της ΕΡΤ. 




Αναφερόμενος στον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για πλήγμα στη Δημοκρατία, στην ελευθερία του λόγου, στην κοινωνική συνοχή και στους θεσμούς.
«Το να νομίζουν κάποιοι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κλητήρας για να θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων είναι μια υποτίμηση και υποβάθμιση του θεσμού», ανέφερε.
«Εμείς πιστεύουμε ότι το τελευταίο πράγμα που μας έχει μείνει σ’αυτόν τον τόπο να υπερασπιστούμε είναι οι θεσμοί και η Δημοκρατία.  Και νομίζω ότι, όπως το ίδιο το Σύνταγμα ορίζει, αυτό πρέπει να το κάνουν πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι πολίτες: να προστατεύουν τους θεσμούς και τη Δημοκρατία», πρόσθεσε. 

Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: