Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

"Επικροτούν, δεν αρνούνται" του Παντελή Μπουκάλα ("Καθημερινή", 8/6/2013)

...............................................................

Επικροτούν, δεν αρνούνται

Του Παντελή Μπουκάλα


Το ότι ο βουλευτής της Χ.Α. Ηλίας Κασιδιάρης αρνείται το Ολοκαύτωμα μας λέει κάτι για το άτομό του και το ποιόν του, καθώς και για τη Βουλή των Ελλήνων σήμερα και το διεμβολισμό της από νεοφασίστες και νεοναζιστές. Δεν μας λέει τίποτα για το Ολοκαύτωμα. Την ιερή μνήμη του, τη μνήμη των εκατομμυρίων Εβραίων, Τσιγγάνων, αριστερών, ανάπηρων, ομοφυλόφιλων και άλλων ανεπιθύμητων, που «δεν άξιζαν να ζουν», γι’ αυτό και θανατώθηκαν στα στρατόπεδα του ναζισμού, δεν κατάφεραν να την προσβάλουν τόσοι άλλοι, διεθνώς. Δεν έχει λοιπόν να φοβάται το παραμικρό από τυχάρπαστες ασημαντότητες σαν κι αυτές που μαγαρίζουν την αμήχανη, αν όχι πανικόβλητη Βουλή μας.
Οι νεοναζιστές του χρυσαυγιτισμού, πάντως, δεν είναι αρνητές του Ολοκαυτώματος με την έννοια που αποδίδουμε στον όρο αυτόν όταν αναφερόμαστε σε όσους παραχαράκτες της Ιστορίας καμαρώνουν αυτοαποκαλούμενοι ρεβιζιονιστές ή αναθεωρητές. Αυτοί είτε αρνούνται εντελώς τη Σοά είτε με βάναυσες λαθροχειρίες εις βάρος των ιστορικών ντοκουμέντων μειώνουν αδίστακτα την έκτασή της. Η δόλια επιθυμία τους είναι να σχετικοποιήσουν τον πρωτοφανή χαρακτήρα της, την ανεπανάληπτη σημασία της, και να την εντάξουν στην ιστορία των πολέμων σαν κάτι το συνηθισμένο και εξηγήσιμο.
Αντίθετα, οι ψυχικά και ιδεολογικά ταυτισμένοι με τον ναζισμό πάνε παραπέρα: Επιχαίρουν με την εξόντωση όλων αυτών των «μη ανθρώπων». Δεν την αρνούνται, αλλά την επικροτούν. Με τη στάση, τους υπαινιγμούς ή και τα λεγόμενά τους ξεκαθαρίζουν τι πιστεύουν: ότι δεν έφταιγε ο Χίτλερ, αλλά οι ίδιοι οι νεκροί, οι μεθοδικά εξοντωμένοι. Γι’ αυτό και «καλά έπαθαν ό,τι έπαθαν· τους άξιζε». Και έφταιξαν μόνο και μόνο επειδή ανήκαν στους Εβραίους, τους Τσιγγάνους και σε όποια άλλη κατηγορία «τής άξιζε» να συμπεριληφθεί στα προγράμματα της «τελικής λύσης». Ρατσιστές είναι οι ζιγκχαϊλάδες «καθαροί Ελληνες». Και οι Εβραίοι και οι Ρομά, που υπάρχουν βαριά απαξιωμένοι και κατασυκοφαντημένοι στην παράδοση σχεδόν όλων των ευρωπαϊκών χωρών, όπου παρουσιάζονται σαν «εκ φύσεως» κατώτεροι, άθλιοι και αγύρτες (αλλά και σαν από κοινού σταυρωτές του Χριστού), ήταν πάντοτε ο πρώτος στόχος του ρατσισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: