Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

"Όταν έχεις τόσους νεκρούς και τέτοιας έκτασης καταστροφή..." από τη φίλη στο fb Conta Dina (facebook, 27/7/2018)

..............................................................



 Όταν έχεις τόσους νεκρούς και τέτοιας έκτασης καταστροφή...



από τη φίλη στο fb Conta Dina (facebook, 27/7/2018)

"Όταν έχεις τόσους νεκρούς και τέτοιας έκτασης καταστροφή:
1. Αναλαμβάνεις την ευθύνη που σου αναλογεί και είναι μεγάλη: είσαι στην εξουσία, έχεις τη διαχείριση
2. Παραιτείσαι ή απαιτείς παραιτήσεις, κι ας μη φταις. Λέγεται ήθος, ευαισθησία, ευθιξία, δημόσια συγγνώμη προς την κοινή γνώμη και τον κόσμο που πονάει.
3. Δε μιλάς- δεν τολμάς να κουνάς δάχτυλο στον πληγωμένο. Λέγεται ενσυναίσθηση και προ-υποθέτει στοιχειώδη συναισθηματική νοημοσύνη και επάρκεια. Τον άθλιο τον ξαποστέλνεις.
4. Δεν καλείς τις αρμόδιες αρχές να εξετάσουν «τη νομιμότητα οικοδομικών αδειών» δημόσια, την επομένη της καταστροφής.Έπρεπε να το είχες κάνει άμα τη αναλήψει της εξουσίας.
5. Δεν εξαγγέλλεις λαικίστικα μέτρα πριμοδότησης βαθμολογίας Πανελληνίων και διορισμούς στο δημόσιο. Τα αυτονόητα (απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ ) δε χρειάζονται τυμπανοκρουσίες.




6. Παίρνεις σοβαρές πρωτοβουλίες για από κοινού με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών που αφορούν την αυθαίρετη δόμηση και την καταπάτηση δημόσιου χώρου.
7. Διαλέγεις για θέσεις ευθύνης τους καλύτερους. Αν αυτοί που τοποθέτησες αποδεικνύονται λίγοι, τους ξαποστέλνεις.
8. Πaς ο ίδιος στους ανθρώπους που υποφέρουν. Τους αγγίζεις, τους μιλάς και δέχεσαι την οργή τους.
9. Δεν πολεμάς φαντάσματα - εμπρηστές προεξαγγελτικά: σιωπηλά τους βρίσκεις και μιλάς μετά. Κι αν είναι έτσι, αυτό δεν είναι άλλοθι για την ανεπάρκειά σου.
10. Λιγότερη αλαζονεία. Λάθη έγιναν, παρά τις ανυπολόγιστα δύσκολες συνθήκες. Το «δε βρίσκω τίποτα λάθος» είναι απαράδεκτο.
11. Επειδή ο χορός αρχίζει μετά το τριήμερο πένθος: βαστάτε τα άλογα οι άλλοι. Ούτε οι κηδείες δεν έγιναν. Η χυδαιότητα έχει όρια. Τα ιπτάμενα φέρετρα του Χατζόπουλου - το μέτρο της κατάντιας μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια: