Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

"...Πετάς μια πολιτική ευθύνη και έχεις άμεση άφεση αμαρτιών..." από τον φίλο στο fb Aristotelis Aivaliotis (facebook, 28/7/2018)

..............................................................

"...Πετάς μια πολιτική ευθύνη και έχεις άμεση άφεση αμαρτιών..."

 από τον φίλο στο fb  Aristotelis Aivaliotis (facebook, 28/7/2018)Θρηνώ για τα δυο αγγελούδια που βρέθηκαν τελικά, νεκρά, αγκαλιά με τον παππού και την γιαγιά τους.
Πόσες τέτοιες ιστορίες φρίκης θα ξετυλιχτουν μπροστά μας καθώς ταυτοποιούνται οι νεκροί από την καταστροφή στο Μάτι.
Μπροστά σε αυτήν την τραγωδία μου έρχεται, εμενα που δεν είμαι τίποτα, να παραιτηθώ από όλα. Όλα φαίνονται τόσο ευτελή, τόσο υπερτιμημένα, μπροστά στον ανθρώπινο πόνο.
Απορώ πως βρίσκουν την δύναμη όσοι έχουν σαν αντικείμενο και ευθύνη την ασφάλεια την δίκη μας να συνεχίζουν μετά από τέτοια κορυφαία συμφορά. Ακόμη και αν δεν φταίνε καθόλου. Θα είναι φαίνεται ιδιαίτερης πάστας άνθρωποι...
Η χριστιανική θρησκεία προσφέρει την εξομολόγηση για την συγχώρηση των αμαρτιών. Κάποτε την έδινε και έντυπη, επι πληρωμή, με τα συγχωροχάρτια. Η πολιτική μας τάξη έχει εφεύρει κάτι παρόμοιο, την «πολιτική ευθύνη». Πετάς μια πολιτική ευθύνη και έχεις άμεση άφεση αμαρτιών.
How convenient.


Σημείωση: η φωτογραφία είναι από το χτεσινό (27/7/2018) υπουργικό συμβούλιο και την πήρα από εδώ: http://www.efsyn.gr/arthro/analamvano-tin-politiki-eythyni-den-eho-skopo-na-apodraso

Δεν υπάρχουν σχόλια: