Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

"Για ένα αμάξι ιστορίας..." ο συγγραφέας Konstantinos Tzamiotis γράφει σήμερα (20/9/2015) στο fb...

..........................................................





ο συγγραφέας   Konstantinos Tzamiotis γράφει σήμερα στο fb:
 

Είχαμε μόλις ασκήσει το εκλογικό μας καθήκον και επιστρέφαμε εκεί όπου παρκάραμε όταν διακρίναμε κάποιον να κινείται ύποπτα γύρω από το όχημά μας. Ωστόσο, η εμφάνιση του ανθρώπου αλλά κυρίως η άθλια κατάσταση του αυτοκινήτου μας σε συνδυασμό με την ώρα και την πολυκοσμία ακύρωνε κάθε άσχημη σκέψη. Τέλος πάντων, ο άγνωστος μόλις αντιλήφθηκε πως είμαστε οι ιδιοκτήτες έσπευσε να μας συστηθεί και να μας προσφέρει ένα σημαντικό ποσό προκειμένου να αποκτήσει το σαραβαλάκι μας. Φυσικά θεωρήσαμε πως επρόκειτο για κάποιον «περίεργο» και τον αγνοήσαμε μα εκείνος επέμεινε ανεβάζοντας μάλιστα ακόμη περισσότερο την προσφορά του. Γίναμε λιγάκι πιο αγενείς και απότομοι μα δεν έλεγε να μας απαλλάξει από την παρουσία του. Αντίθετα μας συστήθηκε και μάλιστα μας έτεινε ως και την ταυτότητά του. Αναγκαστικά αρχίσαμε να του δίνουμε σημασία. Όπως μας αποκάλυψε το πάθος του ήταν η συλλογή αυτοκινήτων των οποίων οι πινακίδες «σήμαιναν κάτι» –αυτή ακριβώς τη φράση χρησιμοποίησε.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, έως σήμερα είχε στη κατοχή του μια alphetta με πινακίδα ΝΔ 1975, ένα BMW 316 με πινακίδα ΕΟΚ 1981, ένα Mercedes 180 με πινακίδα ΕΕ 1993, ένα Porsche cayenne με πινακίδα ΟΝΕ 2000 και ένα μεταχειρισμένο αλλά σχεδόν ολοκαίνουργιο SAAB με ΣΥΡ 2015. Επίσης διέθετε ένα Lada niva με πινακίδα ΚΚΕ 1917, ένα «φτιαγμένο» Opel cadet με πινακίδα ΧΑ 2012 και άλλα πολλά που μας διαφεύγουν αυτή τη στιγμή. Το μόνο που έλειπε από τη συλλογή του ήταν ένα αυτοκίνητο με πινακίδα ΕΔΑ 1965. Δηλαδή ο δικός μας «κουβάς»· γι’ αυτό και πρόσφερε όσα-όσα για να το αποκτήσει.
Να μην τα πολυλογώ, ανταλλάξαμε τηλέφωνα και κανονίσαμε την ερχόμενη Τρίτη να κάνουμε τα συμβόλαια. Με τα λεφτά που μας δίνει θα πάρουμε επιτέλους το πετρελαιοκίνητο νέο μοντέλο της KIA που έχουν και οι κουμπάροι μας, άσε που θα μας μείνει και κάτι.
Και να σκεφτεί κανείς πως μέχρι την τελευταία στιγμή δε θέλαμε να πάμε να ψηφίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: