Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

"Τα παιδιά του βίντεο" από τον facebook.Konstantinos Tzamiotis,18/9/2015

............................................................

Τα παιδιά του βίντεο



aπό τον  
 facebook.Konstantinos Tzamiotis,18/9/2015


 
   Νοσταλγία μας καταλαμβάνει κάθε φορά που προκηρύσσονται εκλογές εξαιτίας της νεανικής συνήθειάς μας να συντροφεύουμε έναν φίλο δικηγόρο όποτε διοριζόταν δικαστικός αντιπρόσωπος σε περιοχές της χώρας που δεν αποτελούν τουριστικό προορισμό. Χάρη σε εκείνες τις περιπλανήσεις γνωρίσαμε όμορφα μέρη που δύσκολα θα επισκεπτόμασταν ενώ (και αυτό είναι μάλλον το σημαντικότερο), οι εκπλήξεις και τα παράδοξα δεν έλειψαν ποτέ. 
   Για παράδειγμα στο Μητρώο της μάλλον απομονωμένης κοινότητας Ασπροχώματος του Νομού Ημαθίας, που εκτίθεται πλέον στο λαογραφικό Μουσείο Βελανιδιάς μετά την εφαρμογή του προγράμματος Καποδίστριας και τη νέα γεωγραφική διαίρεση της χώρας, θυμόμαστε να εντοπίζουμε μια εντυπωσιακή παραφωνία. Ενώ για δεκαετίες ο αριθμός των θανάτων υπερίσχυε σταθερά έναντι των γεννήσεων, τον τελευταίο μήνα του χίλια εννιακόσια ογδόντα δύο καταγράφεται μια ασυνήθιστη μεταβολή αφού ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρονται σε διάστημα μόλις τριών εβδομάδων εξήντα δύο γεννήσεις. Αριθμός οπωσδήποτε υπερβολικός αν αναλογιστεί κανείς πως ο πληθυσμός της κοινότητας εκείνη την εποχή δεν ξεπερνούσε τα διακόσια άτομα. Όπως μας αποκάλυψε ο υπεύθυνος του μουσείου, ένας πρώην κοινοτάρχης και για χρόνια ιδιοκτήτης του κοινοτικού καφενείου Ασπροχώματος, όλα ξεκίνησαν όταν αποφάσισε να αποκτήσει μια συσκευή βίντεο τον χειμώνα εκείνης της χρονιάς. Καθημερινά λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν πια οι πελάτες στο μαγαζί του ήταν μόνο ενήλικες, πρόβαλε σκληρό πορνό, που του προμήθευε ένας συγγενής του εστιάτορας από το Βούπερταλ. Οι άντρες του χωριού, ασυνήθιστοι σε αυτού του είδους το θέαμα, γύριζαν κάθε βράδυ στα σπίτια τους ξαναμμένοι και έσμιγαν μανιασμένα με τις γυναίκες τους, γεγονός που προκάλεσε τόσες μαζεμένες εγκυμοσύνες. Πραγματική ευλογία για τον τόπο. Και όσο για τον ίδιο, ποτέ άλλοτε οι δουλειές του δεν πήγαιναν τόσο καλά. 
   Μετά από λίγο καιρό όμως κάποιος μίλησε, τα έμαθε όλα ο ιερέας του χωριού και τον ανάγκασε να σταματήσει τις προβολές. Διακρίνοντας τον ενθουσιασμό μας, ο πρώην κοινοτάρχης μάς συμβούλεψε, στην περίπτωση που περιλαμβανόταν στην περιήγησή μας και το χωριό του, να μην αναφέρουμε σε κανέναν ντόπιο όσα μάθαμε, γιατί ήταν ντροπαλοί και θα τους φέρναμε σε δύσκολη θέση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: