Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Π. Οικονόμου: Θα φανεί εάν η κοινωνία αντέξει τα μέτρα* (enet.gr 22/9/2011))

................................................................

Π. Οικονόμου: Θα φανεί εάν η κοινωνία αντέξει τα μέτρα*

«Αυτό θα φανεί» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, σε ερώτηση για το εάν η κοινωνία αντέξει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Τόνισε ότι θα εξαρτηθεί από τις πραγματικές αντοχές της κοινωνίας και τη πολιτική αντιπαράθεση που πυροδοτεί η αδυναμία των πολιτών να αντέξουν την φορο-επιδρομή.
Σχολιάζοντας στο Βήμαfm το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μέτρα με κοινωνικό χαρακτήρα.
Όπως τόνισε "Η ζωή δεν τελειώνει ποτέ. Συνεπώς, οποιοσδήποτε λέει ότι δεν θα πάρει άλλα μέτρα, προβλέπει ότι η ζωή θα μείνει ακίνητη για πολλά χρόνια. Κάτι που δεν συμβαίνει. Το ερώτημα που θα πρέπει να θέσουμε, κατά τη γνώμη μου, είναι τα μέτρα που θα πάρουμε τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να έχουν έναν κοινωνικό χαρακτήρα; Με την κατάσταση που υπήρχε, τα μέτρα που παίρναμε ήταν πολύ δυσάρεστα. Αλλά όχι ακριβώς και αναποτελεσματικά, διότι μέσα από αυτήν την προσπάθεια που κατέβαλε τελικώς ο κόσμος και τις θυσίες που έκανε, πετύχαμε να σώσουμε την κυβέρνηση από τη χρεοκοπία. Μ’ αυτά τα μέτρα είμαστε βέβαιοι ότι θα είμαστε συνεπείς στην επίτευξη των στόχων και επ’ αυτών υπάρχει συμφωνία. Κατά συνέπεια, δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα έκτης δόσης. Αλλά πέρα από αυτό, πρέπει να κοιτάξουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα που είναι να κοιτάξουμε πώς αναδιοργανώνεται ο δημόσιος τομέας – κάτι μακροπρόθεσμο, αλλά θα έχει άμεσα αποτελέσματα στο Μεσοπρόθεσμο. Και αναδιοργάνωση, εννοούμε αναδιοργάνωση. Όχι επίθεση κατά του εισοδήματος των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα". 

*: Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός, στην καλύτερη περίπτωση, της πολιτικής ανικανότητας, τότε ποια είναι πολιτική ανικανότητα; Τι   λέει ο "αριστερός"  Οικονόμου; Λέει περίπου "η νεκροψία θα δείξει"!  Αυτός ο άνθρωπος ψηφιστηκε από τους ψηφοφόρους του, γιατί; Για την ομορφιά του; Για την "αριστερή" του αντιπολίτευση στην ηγεσία του κόμματός του;  Για να κάνει ρουσφέτια; Για την πολιτική του διορατικότητα; Δεν λέω ότι ανήκει στον πληθυντικό του "όλοι εμείς μαζί τα φάγαμε...", αλλά σίγουρα ανήκει στην κατηγορία εκείνων των μαστόρων (υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, μπογιατζήδων κλπ.) που τους φωνάζεις στο σπίτι για τις απαραίτητες επισκευές κι εκείνοι σου το γκρεμίζουν εκ θεμελίων! Θα τους ξαναφώναζες για άλλα μερεμέτια; Μάλλον στον αγύριστο θα τους έστελνες! Άι σιχτίρ, λοιπόν, ανίκανοι, ανύπαρκτοι, διαπλεκόμενοι ρεμπεσκέδες!  
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: